Oferte locuri de munca top

Producerea betonului si executia lucrarilor: noi revizuiri tehnice

Mai multe modificări vor fi aduse normativelor ce stabilesc reglementările tehnice pentru producerea betonului și exeucuția lucrărilor din beton.

Revizuirile au fost realizate de Universitatea Tehnică de Construcții București în cadrul proiectului „Sistematizarea legislației din domeniul amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor şi consolidarea capacității administrative a structurilor de specialitate din instituțiile publice centrale cu responsabilități în domeniu”.

Normativ privind producerea betonului

Revizuirea reglementării tehnice a avut ca scop principal armonizarea cu reglementările tehnice și standardele române armonizate cu cele europene, publicate de către organismul național de standardizare (ASRO), în urma aderării României la Uniunea Europeană.

Necesitatea reducerii emisiilor de CO2 și producerea de noi sortimente de cimenturi a condus la necesitatea stabilirii unor reguli privind utilizarea acestor materiale fără diminuarea durabilității construcțiilor. De asemenea, vechile reguli intrau în contradicție cu standardele europene, influențând astfel libera circulație a produselor în UE.

Noua sursa de produse de balastiera, in provincie

Revizuirea normativului a avut la bază experiența acumulată în cercetare precum și în industria construcțiilor din România în ultimii ani în ceea ce privește producerea betonului.

Față de ediția precedentă, reglementarea tehnică revizuită include prevederi privind producerea betonului, în acord cu cerințele formulate la nivelul standardelor europene.

Noul normativ va înlocui reglementarea tehnică din anul 2008.

Normativ privind executarea lucrărilor din beton

Noul normativ înlocuiește reglementarea tehnică din anul 2010.  Ediția anterioară nu era armonizată cu standardul european, influențând astfel libera circulație a produselor și forței de munca în UE.

Revizuirea normativului a avut la bază experiența acumulată în ultimii ani în domeniul industriei construcțiilor din România și Europa, în ceea ce privește execuția construcțiilor din beton armat.

Față de ediția precedentă, reglementarea tehnică revizuită include prevederi privind execuția construcțiilor din beton armat, în acord cu cerințele privind calitatea în construcții prevăzute de  Legea 10/1995.

 

Descărcați aici

Linkuri valabile pana la data de 10.06.2022

Normativ 1

Normativ 2

Sus