Oferte locuri de munca top

Exproprieri de peste 2 mil euro pentru Centura Arad-Est

Pentru realizarea variantei ocolitoare a Municipiului Arad-Est sunt necesare exproprieri de peste 2 milioane de euro.

Guvernul urmează să aprobe amplasamentul lucrării și declanșarea procedurilor de expropriere (lista finală a exproprierilor o găsiți atașată la finalul știrii).

Sunt vizate 489 imobile proprietate privată, reprezentând teren, cu o suprafață totală de 448.148 mp. Imobilele se află pe raza Municipiului Arad și a comunelor Fântânele și Vladimirescu, din județul Arad.
De asemenea, pentru realizarea lucrării de utilitate publică este necesară ocuparea unei suprafețe de 6.022 mp aparținând proprietății private a statului și o suprafață de 18.397 mp aparținând proprietății publice a unităților administrativ-teritoriale Municipiul Arad și a județului Arad.
Suma necesară aferentă despăgubirii pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică este de 10.601.350 lei. Aceasta rezultă din Raportul de expertiză întocmit în anul 2022 de către expertul autoriza ANEVAR Valentin Ostiadal.

Noua sursa pentru extractia de agregate minerale

Sumele individuale estimate de către expropriator vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Pentru realizarea obiectivului de investiție „Varianta ocolitoare a Municipiului Arad-Est„, au fost aprobați indicatorii tehnico – economici prin Hotărârea Guvernului nr. 89/2022. În prezent nu este necesar să fie modificați indicatorii tehnico economici.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus