Oferte locuri de munca top

Proprietarii cer preturi tot mai mari pentru vanzarea apartamentelor

Prețurile cerute de proprietari pentru vânzarea apartamentelor erau în aprilie mai mari cu peste 22% față din luna similară a anului trecut.

Însă, nu în toate marile orașe ale țării au avut loc, în aprilie, creșteri ale prețurilor solicitate. Singurul centru regional în care s-au mai redus pretențiile vânzătorilor este Timișoara.

Au mărit prețul cerut vânzătorii de apartamente din Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța și Iași.

„Observăm o creștere a interesului investițional, dar și a tranzacțiilor cash, rezidențialul fiind astăzi considerat un instrument cu potențial ridicat de protecție împotriva inflației. De asemenea, ne așteptăm în perioada următoare la o consolidare a pieței chiriilor”, afirmă Daniel Crainic, Director de Marketing Imobiliare.ro

Viitor ansamblu rezidential, in zona montana

București

Cele două segmente de piață analizate au avut un ritm diferit de evoluție în luna aprilie: prețurile cerute pentru apartamentele vechi s-au apreciat ușor cu 0,6% (până la preț mediu de 1.602 euro/mp), în vreme ce pentru apartamentele noi au fost cerute prețuri mai mari cu 4,1% (1.833 euro/mp).

Brașov

Locuințele din blocurile vechi au fost ofertate în luna aprilie la prețuri în creștere cu 0,4% (preț mediu de 1.471 euro/mp).

Locuințele noi au înregistrat o stagnare a prețurilor cerute, variația lunară fiind de numai 0,1% (1.643 euro/mp).

Cluj-Napoca

Prețurile ofertate au fost majorate pe ambele segmente de piață analizate: locuințele vechi cu 1,4% (la 2.310 euro/mp util), iar cele noi cu 4,6% (la o medie de 2.478 euro/mp).

Constanța

Apartamentele vechi au fost oferite la prețuri mai mari cu 1,6% (1.448 euro/mp în medie).

În același timp, pentru unitățile locative nou-construite vânzătorii cereau în aprilie față de martie prețuri mai mari cu 1,5% (medie de 1.517 euro/mp).

Iași

Luna trecută, prețurile solicitate pentru vânzarea locuințelor din blocurile vechi s-au apreciat cu 2,8%, la o medie de 1.289 euro/mp.

Pe segmentul apartamentelor noi a avut loc o creștere similară, de 2,8%, la 1.264 euro/mp.

Timișoara

Piața rezidențială veche a consemnat o scădere de -0,5%, la 1.428 euro/mp util.

În ceea ce privește apartamentele noi, prețurile cerute au stagnat luna trecută la o medie de

1.483 euro/mp.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

 

Sus