Oferte locuri de munca top

Mita pentru intocmirea unui proiect si eliberarea autorizatiei de construire

Zeci de mii de euro ar fi fost promiși de un om de afaceri unui funcționar al primăriei, pentru întocmirea proiectului și eliberarea autorizației de construire ansamblu de locuințe, precum și pentru adeverințe false privind încadrarea în intravilan a unor parcele de teren.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 3 mai 2022, a unui suspect, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Este vorba de omul de afaceri iordanian Mueen Ahmad Mustafa Al Shawish, zis Mimo, reținut de procurorii anticorupție care fac cercetări într-un dosar legat de mafia imobiliară din Giroc, comună de lângă Timișoara, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Proiect logistic, cu peste 5 mii mp, va fi dezvoltat in provincie

Procurorii susțin că, în perioada 16 noiembrie 2021 – 7 aprilie 2022, suspectul, sprijinit de o altă persoană, i-ar fi promis unui funcționar din cadrul primăriei comunei Giroc, județul Timiș (martor în cauză) diferite sume de bani în legătură cu exercitarea unor atribuții de serviciu.

Concret, suspectul i-ar fi promis martorului sumele de:

– 40.000 euro pentru eliberarea a două adeverințe din care să rezulte în mod nereal că două parcele de teren (de 7.882 mp și de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localității, deși acestea figurau în realitate în extravilan,

– 50.000 euro pentru întocmirea unui proiect imobiliar și eliberarea autorizației de construire pentru ansamblul de locuințe care urma să se realizeze pe un teren în suprafața de 6.600 mp, situat pe raza aceleiași comune.

Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus