Oferte locuri de munca top

Producator de panouri din sarma, preluat de un fond de investitii romanesc

Un fond de investitii romanesc a preluat integral o firmă autohtonă ce produce panouri din sârmă.

Tranzacția este în curs de autorizare de către Consiliul Concurenței.

Prin această tranzacție este asigurată succesiunea producătorului român care a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane euro.

Fondul de investiții Roca Industry a semnat pentru preluarea integrală a firmei Dial, din Hârșova, județul Constanța.

Firma Dial produce panouri bordurate de gard, plasă împletită de gard, plasă Rabitz, stâlpi rectangulari și nu numai.

Unitate industriala, cu aproape 6 mii mp, in curs de autorizare

Compania are planuri de investiții în valoare totală de aproximativ 40 milioane lei, care includ finalizarea unei noi hale de producție în trimestrul II din acest an, creșterea capacității de producție, dar și dezvoltarea unor noi linii de business.

Dial SRL Hârșova deține 5 unități de producție și are o capacitate de producție de 15.000 tone anual. Este prezentă în lanțurile DIY, dar și în comerțul tradițional, având totodată exporturi în principal în vestul Europei.

”Faptul că Dial va avea continuitate și va fi poate și mai puternică sub umbrela acestui holding, este totodată o recunoaștere a parcursului nostru de până acum. Sunt multe companii care au potențialul de a deveni locomotive în diferite sectoare ale economiei, trebuie doar descoperite și avută încredere în oportunitățile pe care le pot oferi”, declară Vasile Roșu, care deține 100% din Dial, companie pe care a fondat-o în 1994.

„Prin abordarea problemei legate de lipsa succesiunii, tot mai des întâlnită în companiile locale, venim cu soluții de continuitate pentru business. Deși contextul este unul provocator, credem că este un moment bun pentru dezvoltarea și scalarea de branduri autohtone, puternice, în domeniul materialelor de construcții,” a declarat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

În jumătate de an, de când a fost înființată, ROCA Industry a grupat în holdingul său companii precum BICO Industries (70%), Sarcom (100%) și Terra (100%).

Acum se află în procesul de finalizare a tranzacției pentru preluarea pachetului majoritar (70%) al Eco Euro Doors.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus