Oferte locuri de munca top

Conducta de gaze care alimentează Vrancea și Buzaul, demersuri avansate

Au început demersurile pentru construirea conductei de gaze din Vrancea și Buzău. Așadar, au fost obținute Certificatele de Urbanism și Acordul de mediu pentru ambele județe care vor fi traversate de acest proiect.

Stiudul de fezabilitate pentru conducta de transport de gaze pe direcția Ghergheasa – Focșani a fost finalizat. Conducta va avea o lungime de 68 km și o capacitate de 300 milioane mc/an.

Investitii ale unei multinationale intr-un port romanesc

În prezent, este în curs de elaborare Proiectul Tehnic și se derulează activități specifice pentru identificarea proprietarilor de terenuri afectați de realizarea conductei.

Valoarea estimată a lucrărilor de execuție a acestui tronson de conductă este de peste 100 milioane lei (20 milioane euro), conform Studiului de Fezabilitate actualizat.

Transgaz estimează că termenul pentru obținerea Autorizației de Construire este decembrie 2022, astfel încât procedura de achiziție publică pentru execuție lucrări să aibă loc în perioada martie 2023 – septembrie 2023, construcția efectivă a conductei să se realizeze în 2024-2025, iar punerea în funcțiune în 2025.

”Mă bucur că Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz  avansează în realizarea acestui obiectiv major, care poate asigura alimentarea cu gaze naturale a 25.500 consumatori casnici, 535 instituții publice (școli, primării, dispensare, cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 864 de agenți economici din județele Vrancea și Buzău”, a declarat  Cătălin Toma, Președintele Consiliului Județean Vrancea.

Amplasamentul obiectivului propus se află pe teritoriul administrativ al județelor Buzău și Vrancea, pe raza următoarelor unități administrativ teritoriale:

* Comuna Ghergheasa (BZ);

* Comuna Boldu (BZ);

* Comuna Râmnicelu (BZ);

* Orașul Râmnicu Sărat (BZ);

* Comuna Obrejița (VN);

* Comuna Sihlea (VN);

* Comuna Tâmboești (VN);

* Comuna Dumbrăveni (VN);

* Comuna Gugești (VN);

* Comuna Slobozia Ciorăști (VN);

* Comuna Milcovul (VN);

* Municipiul Focșani (VN);

* Orașul Odobești (VN)

Prin HG 615 din 31.07.2020 proiectul „Conductă de transport gaze naturale pe direcția Ghergheasa – Focșani” a fost declarat proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Sus