Solplanet x AeroFix

545 de imobile vor fi expropriate suplimentar pentru Centura Beius

Vor fi declanșate exproprierile pe amplasamentul suplimentar pentru Varianta de ocolire Ștei, aferent Etapei I – Centura Beiuș (lista atașată)

Aceasta după ce CNAIR a revizuit proiectul tehnic aferent.

Guvernul urmează să aprobe atât amplasamentul suplimentar al lucrării, cât și lista proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii.

În total, este vorba despre 545 imobile reprezentând teren și construcții de pe raza localităților Beiuș, Finiș, Drăgănești și Tărcaia, din județul Bihor. Suprafață totală a acestora este de de 135.712 mp (teren) și 3.562 mp (construcții).

Este in pregatire o noua sursa de agregate minerale

Sumele aferente despăgubirilor ajung la 534,48 mii lei, ce rezultă din Raportul de expertiză întocmit în anul 2022 de către expertul autorizat ANEVAR Ene Radu Cătălin.

Sumele individuale estimate de către expropriator vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

De asemenea, pentru realizarea etapei I – Centura Beiuș este necesară inclusiv ocuparea unei suprafețe de 2.364 mp aparținând proprietății publice a statului și o suprafață de 14.847 mp aparținând proprietății publice a unităților administrativ-teritoriale Municipiul Beiuș, Comuna Tărcaia și Județul Bihor.

Amintim faptul că pentru realizarea obiectivului de investiție „Varianta de ocolire Ștei” au fost aprobați indicatorii tehnico – economici în anul 2013, iar procedura de expropriere a fost aprobată în anul 2018.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Sus