Oferte locuri de munca top

Peste 190 mil euro pentru noi locuinte, prin ANL

În acest an, în bugetul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe este prevăzută o sumă de peste 190 milioane de euro pentru realizarea de noi locuințe pentru toate subprogramele ANL.

Bugetul, ce urmează să fie aprobat de către Guvern, prevede pentru anul curent investiţii de circa 762,74 milioane lei credite de angajament și aproape 188,34 milioane  lei-credite bugetare detaliată.

Sunt in curs de autorizare peste 5 mii mp de galerii comerciale

Sumele vor fi împărțite astfel:

* Programul construirea de locuinţe pentru tineri în regim de închiriere: circa 572,3 milioane lei credite de angajament și peste 166,68 milioane lei credite bugetare din care.

* Programul construcții locuințe de serviciu: circa 182 milioane lei credite de angajament și 19,4 milioane lei-credite bugetare

* Locuinţe sociale pentru comunitatea de rromi: 5,58 milioane lei credite de angajament și 900 mii lei-credite bugetare

* Programul Renasterea satului românesc: 2,97 milioane lei credite de angajament și 1,35 milioane lei-credite bugetare.

Creditele bugetare asigură finanțarea lucrărilor pentru obiectivele cuprinse în programele de construcții de locuințe aflate în derulare la începutul anului precum și pentru lucrările estimate a se executa în cazul contractelor noi ce urmează a se încheia în cursul anului 2022.

Dezvoltare cu sute de apartamente, propusa in provincie

Sporuri pentru condiții vătămătoare de lucru și indemnizație de hrană

Pentru acest an au fost estimate cheltuieli totale în sumă de 799,74 milioane lei (credite de angajament) și 225,34 milioane lei (credite bugetare).

La stabilirea cheltuielilor de personal, din numărul total de 221 posturi aprobate, s-a luat în considerare un număr de 180 de posturi, din care 130 posturi ocupate, iar 50 posturi vacante cu grad profesional și gradație la nivel maxim estimate a fi scoase la concurs în anul curent.

Angajații ANL beneficiază de sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă și de indemnizație pentru hrană. Acestea nu depășesc 30% din suma salariilor de bază, bugetată pentru acest an.

Indemnizația de hrană este calculată pentru un număr de 180 de angajați. Calculul Indemnizației de hrană s-a stabilit în conformitate cu prevederile legale care precizează că valoarea acesteia reprezintă a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe țară, garantate în plată (346 lei x 12 luni x 180 posturi =747.360 lei).

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Sus