Solplanet x AeroFix

Va incepe proiectarea modernizarii a cinci drumuri judetene din Iasi

Au fost semnate contractele de achiziție publică pentru întocmirea documentațiilor în vederea modernizării a cinci tronsoane de drumuri județene. Autoritatea contractantă este Consiliul Județean Iași, prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor.

Serviciile au fost incluse în două loturi:

* Din lotul 1 fac parte DJ 208 I Blăgești – Crivești -Vânători și DJ 282 D Potângeni – Românești. Valoarea contractului de proiectare pentru acest tronson este de 170.250 de lei fără TVA și prevede finalizarea documentațiilor în 90 de zile.

* În lotul 2 sunt incluse DJ 248 limită Municipiul Iași – Intersecție Centura Iași, DJ 282 A Popricani – Larga Jijia și DJ 249 D Cristești – Țuțora. Pentru acest tronson, contractul de proiectare are o valoare de 457.500 lei fără TVA, cu o perioadă de prestare a serviciilor de 180 de zile.

Firma clujeană NV Construct SRL este câștigătoarea ambelor licitații pentru serviciile de proiectare a celor două loturi.

Noi lucrari pentru extragerea a aproape 190 mii mc de nisip si pietris

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, a declarat: ”Cele cinci sectoare de drum au fost prioritizate de DJADP pentru că fac legătura cu Axa rutieră strategică Iași – Suceava sau cu Drumul European E58, asigură accesibilitate spre Țuțora și Depozitul Ecologic de Deșeuri sau oferă variante ocolitoare pentru cei din zona metropolitană.

DJ 248, de la limita Municipiului Iași și până la intersecția cu Centura Iași, va fi lărgit la patru benzi, astfel încât să putem reduce aglomerația din trafic la intrarea în oraș’’.

Directorul DJADP, Ciprian Ciucan a precizat: ”În această perioadă se face recensământul de trafic, iar valorile pe care le avem în capăt CUG sunt cele mai mari din județ. Prin urmare, trebuie să facem tot ce se poate pentru a fluidiza circulația în această zonă’’.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Sus