Oferte locuri de munca top

Noi proiecte, scutite de autorizatia de construire

Proiecte de investiții mari ar putea fi scutite de obligația obținerii autorizației de construire.

Aceasta ca urmare a unui amendament adus de parlamentari UDMR proiectului de lege ce viza modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor în construcții cu scopul de a scuti anexele gospodărești ale exploatațiilor agricole de obținerea unor avize sanitare.

Membrii Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților au hotărât, cu majoritate de voturi, adoptarea propunerii legislative și cu acest amendament.

Astfel, parlamentarii UDMR vor ca, prin excepție, să poată fi emise autorizaţii de construire şi fără documentaţii de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate, pentru capacitățile de producere a energiei electrice și a hidrogenului din surse regenerabile.

Peste 23 mil euro, pentru infiintarea unui parc fotovoltaic

Această prevedere ar fi necesară pentru accesarea fondurilor europene destinate investițiilor în producerea de energie verde.

Este de menționat faptul că propunerea inițială a PNL, lansată în anul 2020, viza doar adăugarea anexelor gospodăreşti ale exploataţiilor agricole în categoria construcţiilor pentru care nu este necesară emiterea avizului serviciilor deconcentrate ale autorităţilor centrale privind protecţia sănătăţii populaţiei.

Propunerea a fost respinsă de Senat, a primit un punct de vedere favorabil din partea Guvernului și, până în prezent, a primit un  raport favorabil de la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților,

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Sus