Oferte locuri de munca top

Cine va construi podul de la Cosmesti

A fost desemnat câștigător singurul ofertant al procedurii de achiziție publică lansată de CNAIR pentru atribuire a contractului de construire a podului de peste Siret de la Cosmești, pe DN24, km 7+620, inclusiv varianta de drum nou de aproximativ 5,6 km.

Oferta câștigătoare are prețul de 146.498.575 lei fără TVA, fiind mai mic cu aproape 21% decât valoarea estimată a contractului.

Construcția va fi realizată de asocierea SA&PA Construct și Tehnostrade.

Subcontractanți sunt Danavi, Vio-Top, Elektra Invest, Mihoc Oil, San Electroterm Grup și Muzeul Olteniei Craiova.

Durata contractului de proiectare și execuție este de 24 luni, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi de 120 luni.

Oferta reanalizata pentru lucrari rutiere de peste 60 mil euro

Podul de la Cosmești are o vechime de aproape un secol, fiind construit în perioada 1921-1924. Odată cu construirea noului pod va fi realizat și un pasaj peste calea ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tișița – Tecuci – Bârlad – Vaslui – Crasna – Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești in lungime de aproximativ 5,6 km.

După darea în circulație a noului pod partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru calea ferată.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

 

Sus