Oferte locuri de munca top

Programul Noua Casa, la un pas de a fi lege

Programul Noua Casă, în care beneficiază de facilități chiar și locuințe mai scumpe de 140 mii euro, a trecut ieri de Camera Deputaților.

Programul risca să fie anulat în procesul de legiferare a ordonanței care stabilește modul de implementare, după ce Senatul o respinsese.

Ordonanța va deveni lege după ce proiectul va fi promulgat de președintele României.

Vânzările de locuințe înregistrate anul trecut au întrecut toate așteptările, depășind 183 mii de unități locative. Numărul este mai mare cu aproape 50% decât cel din anul anterior. De altfel, anul trecut a fost depășit cu peste 20% și precedentul vârf al vânzărilor, din anul 2017.

Prin programul Noua Casă statul oferă garanții beneficiarilor în următorul mod:

* locuințe cu un preț de maxim 70.000 euro (majoritatea locuințelor achiziționate prin Program, noi, vechi sau consolidate) – pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 5%, iar procentul maxim de garantare de 50%.
* locuințele cu un preț cuprins între 70.001 euro -140.000 euro (locuințe noi, inclusiv cele construite prin programele ANL, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) – pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 15%, iar procentul maxim de garantare de 60%.

* programul permite achiziționarea unor proprietăți cu valori ce depăşesc 70.000/140.000 euro cu condiția achitării diferenței din surse proprii.

Blocuri cu 350 apartamente, intr-un nou ansamblu din Bucuresti

Locuințele ce pot fi cumpărate în cadrul programului trebuie să fie aibă realizată recepționarea la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării finanțării garantate.

De asemenea, pot fi cumpărate inclusiv locuințe pentru care au fost realizate lucrări de consolidare/reducerea riscului seismic recepționate la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării finanțării garantate.

Beneficiarii Programului Noua Casă sunt persoane fizice care trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții

* la data solicitării creditului garantate declară pe propria răspundere fie că nu dețin în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuință, indiferent de modul și de momentul în care a fost dobândită, fie că dețin în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafață utilă mai mică de 50 mp;

* achiziționează o singură locuință, printr-un credit acordat și garantat în condițiile Programului;

* are calitatea de împrumutat în raport cu finanţatorul.

Peste 185 de noi apartamente, intr-o zona turistica

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

 

Sus