Oferte locuri de munca top

Vor incepe in trei saptamani lucrarile la terminalul cargo al Aeroportului Oradea

Până luni, 28 martie, va fi emisă autorizația de construire a terminalului cargo al Aeroportului Internațional Oradea iar lucrările vor începe până la jumătatea lunii aprilie.

Terminalul cargo este compus din două proiecte:

* halele și platformele terminalului cargo, proiect în valoare de 25,7 milioane de euro.

* calea de rulare ce face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului (zona albastră), proiect de aproape 6,4 milioane de euro.

Aceasta va fi realizată de investitor și va rămâne în proprietatea județului Bihor. Conform negocierii cu firmele ce operează pe aeroportul din Oradea, două săptămâni de la începutul lunii mai vor fi oprite zborurile pentru a se face racordul la pista de aterizare.

Săpăturile pentru fundațiile căii de racordare la o distanță mai mică de 50 de metri de pistă impun oprirea zborurilor. De la jumătatea lunii mai, după ce lucrările se vor îndepărta de pistă, zborurile vor fi reluate.

După finalizarea proiectului tehnic, în lunile februarie și martie, s-au făcut demersurile pentru obținerea avizelor necesare.

Suprafața căii de rulare și a platformei pentru avioane va fi de 22920 mp. Cele trei hale ce sunt proiectate a fi construite vor avea în total o suprafață de peste 61000 de mp..

Investiția va fi realizată de compania Ctpark Iota SRL, parte din grupul CTP, dezvoltator de spații industriale și de logistică din Europa Centrală și de Est.

 

Detalii in Aproape 70 mii mp spatii industriale in curs de autorizare

 

Pregatiri pentru edificarea a peste 3,5 mii mp de spatii industriale

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

Sus