Solplanet x AeroFix

Contract semnat pentru infrastructura apa, de circa 16 mil euro

A fost semnat contractul pentru Lotul 1 de lucrări din cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Iași.

Valoarea contractului este de 78.208.584 lei fără TVA, mai mică cu circa 6,7% față de cea estimată

Durată de execuție de 25 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene nerambursabile și fonduri legal constituite de la bugetul local și de stat.

Contractul a fost semnat între ApaVital, autoritatea contractantă, și Conest SA, firma care a câștigat licitația pentru lucrări. Aceasta a fost de altfel singurul ofertant pentru acest lot de lucrări.

Lotul 1 presupune construirea conductei de aducţiune apă potabilă Chiriţa – Hlincea – Lunca Cetăţuii – Ciurea – Piciorul Lupului și conducta de refulare apă uzată Dumbrava – Lunca Cetăţuii.

De asemenea, vor fi extinse reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare din localităţile Bârnova, Cercu, Păun, Todirel, Vişan, Pietrărie (UAT Bârnova), precum şi reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare din localităţile Hlincea, Ciurea, Piciorul Lupului, Dumbrava, Lunca Cetăţuii (UAT Ciurea).

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Iași, în peri-oada 2014 -2020” are o valoare de 427.914.258 de euro fără TVA şi este finanţat 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% din Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat și 2% bugetul local. Cofinanțarea de 6% este asigurată prin credit BERD de către Apavital S.A. Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Pregatiri pentru edificarea unei unitati de productie, cu peste 2 mii mp sc

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

Sus