Oferte locuri de munca top

Pretul petrolului urca in continuare, pe fondul temerilor legate de aprovizionare

Prețul petrolului a ajuns azi la peste 111 de dolari pe baril, pe fondul temerilor legate de perturbarea exporturilor rusești de petrol în contextul sancțiunilor occidentale, scrie Reuters.

„Invazia asupra Ucrainei înseamnă că temerile legate de aprovizionare vor rămâne în centrul atenției”, a spus Stephen Brennock de la brokerul petrolier PVM, citat de Reuters. Tot acesta explică că în situație de față se ia în considerare reluarea acordului nuclear iranian.

Țițeiul a atins cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani în această săptămână. Joi, prețurile au oscilat într-un interval de 10 dolari, dar au scăzut în momentul în care investitorii s-au concentrat pe reluarea acordului nuclear cu Iranul, care se așteaptă să stimuleze exporturile iraniene de petrol și să crească, astfel, stocurile diminuate.

În același timp, activitatea de tranzacționare țițeiului rusesc a încetinit, deoarece cumpărătorii ezită să facă achiziții din cauza sancțiunilor aplicate Rusiei, iar președintele american Joe Biden este supus unei presiuni tot mai mari de a interzice importurile de petrol rusesc în SUA.

Mai multe rezerve de petrol vor fi puse pe piață prin scoaterea a 60 de milioane de barili de petrol din rezerve.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

Sus