Oferte locuri de munca top

Preturile gazelor europene ating noi maxime, pe fondul razboiului din Ucraina

Prețurile gazului din Europa și Marea Britanie au crescut miercuri, deoarece țările au declarat că sancțiunile UE împotriva Rusiei ar putea viza transporturile de gaze, în timp ce unele încărcături de gaz lichefiat rusesc și-au schimbat cursul, transmite Reuters.

Marea Britanie a stabilit luni că navele asociate Rusiei vor avea acces restricționat la porturile sale, în timp ce oficialii din unele țări ale Uniunii Europene au declarat că blocul de 27 de țări ia în considerare interzicerea navelor rusești.

Parlamentul European a cerut marți UE să-și închidă porturile pentru navele rusești sau pentru navele care merg către sau dinspre Rusia.

Deși Parlamentul nu stabilește sancțiuni, iar votul său de marți nu a fost obligatoriu, comercianții au spus că a arătat direcția de acțiune pentru o posibilă înăsprire a măsurilor împotriva Rusiei, care furnizează aproximativ 40% din gazele naturale ale blocului.

Nu toate țările se aprovizionează direct din Rusia, dar dacă țări, precum Germania, cel mai mare consumator de gaz rusesc, primesc mai puțin de la Rusia, trebuie să înlocuiască aprovizionarea din altă parte.

Contractul olandez de referință cu gaz pentru prima lună la hub-ul TTF a atins miercuri un nivel record de 185 de euro pe tonă, depășind maximul anterior de 184,95 atins în decembrie anul trecut, când fluxurile rusești prin marea conductă Yamal au început să trimită gaz spre est.

Contractul britanic din prima lună a atins 384 de pence pe therm, al doilea cel mai mare nivel atins vreodată, pe fondul rapoartelor de încărcături rusești de gaz natural lichefiat (GNL) care erau deviate din porturile din Marea Britanie.

În ciuda războiului în curs din Ucraina, livrările fizice de gaz din Rusia către Europa prin diferitele sale conducte au rămas până acum în mare măsură neschimbate.

Chiar și gazul care vine din Rusia prin conducte prin Ucraina a rămas la aceleași cote.

Dar comercianții și analiștii au spus că, pe măsură ce războiul și sancțiunile escaladează, lucrurile s-ar putea schimba, ceea ce ar provoca creșteri uriașe de preț.

Viitor centru comercial, cu peste 2 mii mp sc

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

Sus