Oferte locuri de munca top

Ce se schimba in conditiile de finantare a iluminatului public

Ghidul de finanțare a Programului privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public, prin care sunt acordate finanțări maxime de 2 milioane de lei, urmează să fie modificat, conform unui proiect de ordin de ministru.

Astfel, va fi eliminată condiția de eligibilitate a solicitantului referitoare la contribuția financiară în condițiile în care aceasta reprezintă numai criteriu de punctaj.

De asemenea, a fost clarificat textul care stabilește punctajul și s-a completat cu punctajul acordat pentru contribuția proprie zero.

Totodată, au fost aduse clarificări eligibilității proiectelor, în cazul în care sistemul de telegestiune existent la nivelul obiectivului de investiții propus îndeplinește condițiile tehnice din prezentul Ghid de finanțare.

În același sens, a fost prevăzută posibilitatea ca solicitantul să completeze documentația de finanțare cu o declarație pe propria răspundere.

Alte modificări

* reglementarea condițiilor de valabilitate a certificatelor de atestare fiscală depuse de solicitant la dosarul de finanțare, astfel încât să se asigure actualitatea certificării obligațiilor fiscale, în raport de data depunerii dosarului de finanţare;

* clarificarea posibilității depunerii, în copie, a atestatului auditorului/managerului energetic;

* clarificarea certificărilor specialistului în iluminat, care va face parte din colectivul de elaborare a DALI;

* modificarea textelor de reglementare privind comunicarea rezultatelor procesului de analiză; acestea s-au corelat cu textele referitoare la procedura de contestare a deciziilor Comitetului director şi/sau hotărârilor Comitetului de avizare.

Amintim faptul că finanţarea prin Program se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiţie şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi, după cum urmează:

* unitate administrativ-teritorială cu o populaţie de până la 5.000 locuitori – maximum 1.000.000 lei;

* unitate administrativ-teritorială cu o populaţie de peste 5.001 locuitori – maximum 2.000.000 lei.

Sunt eligibile pentru a participa în cadrul Programului unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş, municipiu sau județ.

 

Descărcați aici Proiectul de Ordin

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus