Sunt multe lucruri care contează pentru a face ca o cameră să se simtă confortabilă și, uneori, o mână de vopsea nu este suficientă. Dacă vi se pare că vă uitați adesea la pereți goi sau simțiți că lipsește ceva într-o anumită zonă a unei camere, atunci poate că merită să luați în considerare un raft ca o opțiune pentru a umple spațiul.
Cum să alegeți rafturile potrivite pentru casa ta
Rafturile sunt, fără îndoială, fantastice pentru o serie de motive. Nu numai că adaugă spațiu de depozitare pentru cărți, coșuri și accesorii, dar pot, de asemenea, schimba cu adevărat estetica unei încăperi. Un raft ar trebui să se potrivească modului în care trăiți și spațiului pe care îl aveți, așa că este foarte important să vă gândiți la ce îl veți folosi.
Puneți-vă aceste întrebări:
- Care este scopul principal al raftului? Este pur și simplu din motive de expunere sau îl folosiți pentru a depozita ceva anume?
- Ce veți pune pe el? Va trebui să vă întrebați despre materialul și robustețea raftului dacă veți depozita lucruri grele pe el.
- Unde se află în casă? Este pentru o nișă, un perete gol sau bucătărie?
Un raft de expunere este o modalitate excelentă de a adăuga un punct focal într-o cameră și, dacă este stilizat frumos, poate fi un element fantastic.
A avea un raft de la perete la perete creează o estetică cu adevărat modernă. Vă recomandăm cu căldură acest stil de raft pentru uz decorativ. Folosiți-l pentru a expune piese de artă frumoase, accesorii și fotografii care înseamnă ceva special pentru dvs. și jucați-vă cu afișajul pentru a face din raft un fel de operă de artă.
Dacă aveți pereți înguști, este foarte greu să știți ce să faceți cu un spațiu de această dimensiune și este puțin probabil să găsiți o piesă de mobilier de birou care să se potrivească.
Rafturile de alcov sunt un exemplu strălucit de bună utilizare a unor spații redundante ca acestea, care adaugă un element complet nou în cameră. Le puteți folosi pentru a depozita cărți, accesorii și plante. Creați un display din ele și asigurați-vă că nu arată prea aglomerat. Dacă aglomerați prea mult un raft, acesta poate arăta dezordonat, așa că evitați să depozitați prea multe lucruri pe un singur raft.
Rafturile de depozitare ar trebui să aibă întotdeauna o adâncime de cel puțin 30 cm pentru a se potrivi cărților mai mari. Lăsați întotdeauna 3-5 cm deasupra cărților, astfel încât să le puteți scoate cu ușurință. Cărțile cartonate sunt grele, așa că vor avea nevoie de rafturi mai rezistente.
Dacă aveți o mulțime de lucruri pe care doriți să le depozitați pe un raft, dar nu doriți ca acesta să arate dezordonat, folosiți coșuri de depozitare. Coșurile de depozitare arată mult mai îngrijit și sunt fantastice pentru a păstra lucrurile organizate. Ele ascund mizeria!
Dacă aveți un loc anume în casă care necesită un raft pentru un anumit scop, gândiți-vă la ce îl folosiți. În sufragerie, puteți crea o „zonă muzicală”, adăugând un raft făcut la comandă, măsurat la aceeași lungime ca și mobila de sub el. Acest lucru va crea un element deosebit în cameră, iar raftul aproape că va deveni parte din mobilier.
Este foarte important să luați în considerare greutatea a ceea ce doriți să țină raftul. În plus, este foarte important să vă asigurați că peretele este suficient de puternic pentru a susține și raftul. Ca o măsură de precauție suplimentară, puteți folosi suporturi de raft sub acest raft plutitor pentru un suport suplimentar, pentru a dispersa o parte din presiunea de pe perete.
Iată câteva idei pentru fiecare cameră:
- Bucătărie – Un raft pentru a depozita borcane și recipiente pline cu produse alimentare sau cărți de bucate.
- Baie – Raft de depozitare cu coșuri pline de articole de toaletă, role de hârtie igienică și produse de curățare.
- Dormitor – Un raft pentru a expune suveniruri, fotografii și bibelouri.
- Hol – Raft de depozitare cu coșuri pentru pălării, mănuși și eșarfe.
- Camera de zi – Stivuiți CD-urile și DVD-urile.
- Sufrageria – O vitrină de prezentare a cărților sau un raft pentru a vă depozita cea mai bună veselă.