Oferte locuri de munca top

Modificari in legea pentru intretinerea drumurilor private

Propunerile pentru modificările legislative privind regimul drumurilor au trecut tacit de Senat. Dacă vor deveni lege, în viitor străzile situate pe terenuri proprietate privată, străzi deschise circulației publice, vor putea fi întreținute de către autoritățile locale.

Proiectul de lege are în vedere crearea unei baze legale care să vină în ajutorul autorităților locale, având în vedere că acestea nu pot să administreze străzile și să demareze lucrări de întreținere pentru astfel de drumuri private.

În urma modificărilor, consiliile locale vor avea posibilitatea să demareze și să deruleze toate acț iunile necesare pentru realizarea de lucrări de utilitate publică pentru asigurarea siguranței circulației publice pe terenurile sau părțile din terenuri proprietate privată, reglementate cu destinația de drum deschis circulației publice prin documentațiile de urbanism.

Un cunoscut dezvoltator pregateste etapa a doua de executie a unui amplu ansamblu rezidential

În cazul autorizațiilor de construire ce vizează imobile sau părți din imobile reglementate cu această destinație, autorizația de construire se va emite condiționat de dezmembrarea imobilului în vederea delimitării distincte a părții din imobil cu destinația de drum deschis circulației publice.

Inițiatorii propunerii legislative, mai mulți deputați și senatori UDMR, susțin că, deși în practică autoritățile locale pot recurge la procedura de expropriere pentru utilitate publică sau proprietarii imobilelor pot dona imobilele sau părțile din imobil, totuși, ambele proceduri sunt dificil de realizat.

Modificarea mai este necesară întrucât există mai multe situații în care zonele de dezvoltare ale localităților nu pot beneficia de lucrări de întreținere a carosabilului drumurilor deschise circulației publice aflate pe imobile sau părți în imobile proprietate privată, mai argumentează inițiatorii.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

 

Sus