Oferte locuri de munca top

Constructia unui nou stadion ar putea incepe anul viitor

Anul viitor ar putea începe construcția unui nou stadion, ”dacă totul va merge bine”, susține Florin Birta primarul municipiului Oradea.

Valoarea totală a investiției care cuprinde stadion, parcare, hotel și piațetă este de circa 83,3 milioane euro, potrivit studiului de prefezabilitate, aprobat ieri de consilierii locali.

”Pentru a nu avea probleme de adjudecare a lucrării în momentul în care se va da drumul la licitație, mai ales că prețul materialelor de construcție a crescut mult în ultimul timp, la acest studiu de prefezabilitate s-a actualizat și lista prețurilor, a devizului general, toate stabilite la nivelul actual”, a subliniat primarul Florin Birta.

Un nou parc industrial va fi dezvoltat pe mai mult de 22 ha

În ceea ce privește capacitatea stadionului, varianta I a studiului prevede un stadion pentru evenimente sportive de nivel mediu cu o capacitate 16.291 locuri, varianta II – un stadion pentru evenimente sportive de nivel înalt cu o capacitate 16.174 locuri, iar varianta III – un stadion pentru evenimente culturale și concerte cu 23.155 locuri.

Viitorul complex sportiv urmează să fie construit pe strada Făgărașului nr. 2.

Consiliul Local a aprobat, în luna octombrie a anului trecut, un studiu de fezabilitate pentru construirea acestui complex sportiv.

Apoi a fost rezolvată și problema terenurilor din zonă în vederea depunerii SF-ului pentru finanțare la Compania Națională de Investiții).

Primăria a câștigat litigiul cu firma Selina, iar acum terenurile sunt în proprietatea Municipiului Oradea și a statului român.

Primarul Florin Birta a detaliat pașii făcuți de administrația locală pentru demararea procedurii de finanțare a complexului: „Săptămâna trecută am avut o discuție la Compania Națională de Investiții, în vederea demarării procedurii de finanțare a construirii acestui complex sportiv.

Pentru că în Planul Urbanistic General al municipiului nu era trecut explicit în această zonă un complex sportiv, ci un centru multifuncțional, Primăria a realizat un Plan Urbanistic de Detaliu care este acum în consultare publică, urmând să fie aprobat. Pentru că procedura de avizare a unor astfel de investiții cu o valoare ridicată la CNI necesita inițial un studiu de prefezabilitate, apoi un studiu de fezabilitate, am convenit cu proiectanții să realizeze acest studiu de prefezabilitate”.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus