Oferte locuri de munca top

Produse din otel: taxe antidumping pentru importurile din India si Indonezia

Taxele antidumping provizorii impuse de Comisia Europeană asupra importurilor de oțel inoxidabil din India și Indonezia reprezintă un prim pas important, apreciază reprezentanții Eurofer.

Comisia Europeană a impus taxe antidumping provizorii la importurile de produse plate laminate la rece din oțel inoxidabil (SSCR) originare din India și Indonezia (Regulamentul 2021/854).

Asociația Europeană a Oțelului (Eurofer) a salutat măsura ca fiind o primă mișcare importantă, având în vedere implicațiile pe termen lung ale importurilor neloiale ale acestor produse pe piața UE.

„Salutăm faptul că Comisia Europeană a confirmat că importurile de oțel inoxidabil din India și Indonezia au fost vândute la prețuri de dumping și au cauzat prejudicii semnificative industriei din oțel inoxidabil din UE”, a declarat Axel Eggert, directorul general al Eurofer.

Comisia a impus taxe antidumping provizorii cuprinse între 13,6% și 34,6% pentru importurile SSCR din India și de la 19,9% la 20,2% pentru importurile din Indonezia. Ancheta care a condus la aceste măsuri provizorii a fost inițiată la 30 septembrie 2020 în urma unei plângeri depuse de Eurofer.

Dl Eggert a adăugat: „Aceste taxe antidumping provizorii reprezintă un prim pas important în reducerea efectelor dumpingului de oțel inoxidabil pe piața UE. De asemenea, ne așteptăm ca măsurile antisubvenție să fie aplicate”.

Începând cu 17 februarie 2021, Comisia Europeană desfășoară o anchetă antisubvenție împotriva importurilor SSCR din India și Indonezia, iar rezultatele provizorii ar trebui să fie aduse la cunoștință la sfârșitul anului 2021.

Producătorii din ambele țări care fac obiectul măsurilor au beneficiat de distorsiuni majore în costul materiilor prime pentru producția lor de oțel inoxidabil. Aceste costuri denaturate ale materiei prime sunt rezultatul măsurilor puse în aplicare de guvernele lor respective pentru a-și sprijini în mod nedrept industriile orientate spre export.

„Se preconizează că impactul acestor distorsiuni majore deja importante ale materiei prime va deveni și mai acut în următorii ani”, a subliniat domnul Eggert.

„Este esențial ca Comisia Europeană să abordeze în cea mai mare măsură atât exporturile de dumping, cât și cele subvenționate de SSCR din India și Indonezia”, a conchis dl Eggert. El a mai spus: „Comisia trebuie să rămână vigilentă cu privire la orice încercări ale exportatorilor indieni și indonezieni de a eluda sau absorbi aceste măsuri”.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

 

Sus