Oferte locuri de munca top

Cat cheltuie guvernele pentru protectia impotriva incendiilor

Cele mai mari cheltuieli pentru serviciile de protecție împotriva incendiilor, ca pondere în totalul cheltuielilor statului, la nivelul țărilor din Uniunea Europeană, se găsesc în Bulgaria și România. Cele mai mici cheltuieli le au Danemarca și Malta.

Nivelul cheltuielilor de acest tip pare să fie invers proporțional cu multitudinea regulilor de securitate la incendiu și controlul aplicării lor.

Raportul dintre cheltuielile guvernamentale de protecție împotriva incendiilor și cheltuielile totale a variat între statele membre ale UE de la 0,1% din cheltuielile totale în Danemarca, 0,2% în Malta, 0,3% în Austria și Slovenia la 0,7% în Cehia, 0,8% în România și 0,9% în Bulgaria. Cifrele reflectă situația din anul 2019, potrivit Eurostat.

Cheltuielile guvernamentale din cele 27 de state membre ale UE pentru „servicii de protecție împotriva incendiilor” s-au ridicat la 30,9 miliarde euro în 2019.

Această cheltuială este echivalentă cu 0,5% din cheltuielile guvernamentale totale. Nivelul este mai mic decât al sumei cheltuită pentru serviciile de poliție (cheltuieli echivalente cu 2,0% din cheltuielile totale în 2019).

În general, în UE, cheltuielile publice pentru serviciile de protecție împotriva incendiilor au rămas stabile la aproximativ 0,4 – 0,5% din cheltuielile totale de la începutul seriei temporale din 2001.

Cererea creste in continuare pentru anumite terenuri

România și Estonia au cei mai mulți pompieri din UE

Anul trecut, 262,200 de persoane au fost angajate ca pompieri în cele 22 de state membre ale UE cu date disponibile, reprezentând 0,1% din numărul total de locuri de muncă din aceste țări.

Dintre aceștia 97% erau bărbați și aproape jumătate dintre aceștia aveau vârsta cuprinsă între 35-49 (47%). Cei cu vârsta sub 35 de ani au reprezentat aproximativ un sfert (27%), precum și cei cu vârsta de peste 50 de ani (26%).

Dintre cele 22 de state membre UE cu date disponibile, România și Estonia au înregistrat cea mai mare pondere a pompierilor în forța lor de muncă (toate 0,4% din totalul locurilor de muncă).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus