A fost desemnat câștigătorul privind realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru clădiri şi infrastructură conexe la Aeroportul Internaţional Braşov. Astfel, trei clădiri, platforme de alimentare cu combustibil şi de sortare deşeuri şi amenajări peisagistice vor fi realizate în cadrul Aeroportului.
Din cele patru oferte depuse, comisia de evaluare a desemnat câştigătoare oferta prezentată de Asocierea SC Pencraft SRL – SC Mihul SRL, cu o valoare de 1.660.000 de lei, fără TVA, mai mică cu circa 16% față de valoarea estimată a achiziţiei.
Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preț.
Operatorul economic a propus şase firme subcontractoare care vor realiza anumite lucrări din contract, astfel:
* Algo Mediasoft SRL – 3.5% din serviciile de proiectare sisteme de securitate;
* Geo Project SRL – 1.5% din serviciile de realizare a studiilor geotehnice;
* Silvocad – 1% din măsurătorile şi ridicările topografice necesare proiectării;
* Structural Vision SRL – 1.5% din studiul privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficienţă ridicată pentru creşterea performanţei energetice;
* Proedil – 5% din proiectarea structurilor de rezistenţă;
* Prisma Serv Compact SRL – 2.5% din serviciile de proiectare a instalaţiilor de gaz.
Specialiştii au propus realizarea documentaţiilor de proiectare – SF și PT pentru următoarele elemente de infrastructură aeroportuară:
* Clădire nr. 1 – Garaj auto, magazie piese, vestiar, toaletă și birou operațional;
* Clădire nr. 2 – Garaj mașină deszăpezire și magazie bunuri aeroport;
* Clădire nr. 3 – Arhivă;
* Tanc și platformă de alimentare cu combustibil;
* Platformă de sortare deșeuri;
* Amenajare peisagistică, sistematizare zonă verde, sistem irigație suprafețe verzi;
* Soluție de separare a lichidului de degivrare.
Clădirile incluse în proiect trebuie prevăzute cu platforme și trotuare, după caz, pentru a permite accesul persoanelor și al autovehiculelor. Soluţia de proiectare va avea în vedere inclusiv soluția racordării tuturor construcţiilor la rețelele de utilități.
Platforma de sortare a deșeurilor va fi alcătuită dintr-o hală şi o suprafaţă betonată, dimensionate conform cerințelor de mediu și prognozei de trafic pentru cinci ani (aproximativ 500.000 de pasageri pe an).
În ceea ce priveşte amenajarea peisagistică şi sistematizarea zonei verzi, acestea vor fi realizate în zona publică, în apropierea terminalului de pasageri și a parcării auto. Vor fi amenajate aproximativ 30.000 mp de spații verzi vizibile de către pasageri şi va fi montat un sistem combinat de hidranți de grădină și instalații cu aspersoare acţionate automatizat.
În prezent, contractul de servicii este în curs de semnare la CJ Braşov.
Potrivit prevederilor cuprinse în contract, prestatorul are la dispoziţie 40 de zile, de la transmiterea ordinului de începere de către beneficiar, pentru a elabora studiul de fezabilitate. După aprobarea acestei documentaţii în Comisia Tehnico-Economică a CJ Brașov, urmează transmiterea ordinului de începere pentru realizarea proiectului tehnic, care trebuie predat beneficiarului în 45 de zile.
Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020