Oferte locuri de munca top

Programul IMM Leasing: dispute intre Guvern si Parlament

Programul IMM Leasing de Echipamente și Utilaje pare că s-a împiedicat la Parlament. Proiectul de lege prin care urma să fie aprobată Ordonanța de Urgență aferentă programului nu a fost bine primit de către senatori.

Senatul a respins vineri acest proiect de lege cu 73 de voturi pentru, 51 de voturi împotrivă și o abținere. Asta după ce sâmbătă era termenul final pentru adoptarea tacită.

Proiectul de lege a fost trimis la Camera Deputaților pentru dezbatere.

În același timp, tot săptămâna trecută a fost adoptată de Guvern, în regim de urgență, varianta finală a programului. Acesta ar deveni operațional după adoptarea normelor de aplicare, ce vor fi propuse în viitor, conform declarațiilor șefului Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.

Ce implica Programul IMM Leasing

Prin programul IMM Leasing de echipamente și utilaje, firmele beneficiază de garanții de la stat pentru achiziția de utilaje. Valoarea maximă cumulată a finanțărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar este de 5.000.000 lei.

Instituțiile nebancare vor avea plafoane anuale de garantare pentru finanțările de tip leasing financiar pentru achiziționarea de echipamente IT și tehnologia informației, utilaje și echipamente tehnologice, precum și vehicule pentru transport mărfuri și persoane în scop comercial necesare realizării activităților IMM-urilor. Același lucru va fi valabil și pentru întreprinderile afiliate care un un număr egal sau mai mare de 250 de angajați.

Ministerul Finanțelor Publice va garanta:

* maximum 80% din valoarea finanțării, exclusiv dobânzile, comisioanele și alte cheltuieli aferente finanțării garantate – pentru achiziția de echipamente IT și tehnologia informației

* maximum 60% din valoarea finanțării, exclusiv dobânzile, comisioanele și alte cheltuieli aferente finanțării garantate – pentru achiziția de utilaje și echipamente tehncologice, vehicule pentru transport mărfuri și persoane.

 

 

 

Citiți și:

Scumpiri in doua valuri pentru materialele de constructii

Peste 75 ha, reglementate urbanistic

Nou ansamblu de spații logistice langa Bucuresti

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

 

Sus