Înainte de a bate palma și de a deveni proprietarul unui teren, este indicat să verifici și să cunoști câteva aspecte importante și deloc de neglijat. Pentru a știi de la început care este modul în care poți utiliza terenul cumpărat, îți spunem noi detaliile important de știut înainte de cumpărare.
Prețul foarte bun al unui teren pe care îl găsești pe anunțuri terenuri este principalul motiv care te îndeamnă să-l cumperi pentru a-ți construi casa mult visată. Însă, pe lângă aspectul financiar, mai sunt și multe alte aspecte important de știut înainte de construcție. Citește ce trebuie să știi când cumperi un teren.
● Amplasarea, dimensiunea și forma terenului
Când vorbim despre amplasarea terenului, îți spunem că trebuie să ai în vedere faptul că terenul trebuie să fie în proximitatea facilităților de care ai nevoie. Însă, ia în calcul și faptul că o locație care nu este în apropierea unei zone intens circulate ar putea reduce sursele de poluare fonică, dar și de altă natură.
De asemenea, când vine vorba de dimensiunea terenului, trebuie să știi că, cu cât terenul este mai mic, cu atât vei fi mai constrâns în ceea ce privește amplasarea casei într-o anumită poziție, deoarece trebuie să respecți regulile de distanțare față de casele vecine.
Un teren mai mic de 200 de mp este considerat teren construibil și astfel ești obligat să consolidezi construcția deja existentă, nu să construiești una de la zero.
● Utilitățile
Imobilul construit va trebui branșat la utilități esențiale precum: curent electric, apă curentă, gaze sau internet, așa că trebuie verificat din timp dacă ai acces facil la acestea. În cazul în care nu ai, costul total al investiției va crește substanțial.
● Studiul geotehnic
Un studiu geotehnic te va ajuta să intri în posesia configurației solului până la adâncimea care te interesează. Astfel, vei știi dacă solul este stabil și nesurpabil și nu va exista riscul inundațiilor. De asemenea, în urma studiului se va calcula și fundația casei.
● Planificarea spațiului pe termen lung
Dincolo de numărul camerelor, este important să iei în calcul și compartimentarea și ulterior amenajarea spațiului din casă. Ia în calcul cât spațiu va fi disponibil pentru fiecare cameră, dar și care sunt ajustările pe care le poți face ulterior.
Bineînțeles că, pe lângă aceste aspecte importante, este esențial să ai în vedere și izolația casei, instalarea unor sisteme de degivrare, încălzirea casei, dar și taxele notariale și alte lucruri administrative. Cu cât cunoști mai multe informații, cu atât construcția și amenajarea casei va fi un proces plăcut, fără evenimente neplăcute.