Solplanet x AeroFix

Studii de muncitor, post de director general

Cu studii gimnaziale, un angajat al societății Amenajarea Domeniului Public ADP 4 SA a ocupat funcția de director general pe o durată de aproximativ 12 ani. Procurorii DNA au trimis în judecată pe directorul general interimat al Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA, Marian Goleac, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Conform statului de funcții al ADP 4 SA, acesta ar fi putut ocupa doar funcții de execuție pentru care sunt necesare numai studii gimnaziale, cum ar fi: floricultor, lucrător pentru salubrizare spații verzi, îngrijitor clădiri, fierar betonist, pavator, etc.

Procurorii DNA precizează că în perioada 2008 – mai 2020, Marian Goleac ar fi deținut pe nedrept funcțiile de director general adjunct interimar și director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA, ce are ca acționar principal Consiliul Local al Sectorului 4. Acesta a obținut venituri necuvenite în cuantum de 1.762.610 lei.

Concret, cu ocazia încheierii contractelor de mandat, inculpatul i-ar fi indus în eroare pe membrii Consiliului de administrație a societății ADP 4 SA când, la dosarul de angajare, ar fi depus o adeverință prin care se atesta că este absolvent al unei facultăți de electrotehnică și informatică, specializarea electromecanică și ulterior ar fi atașat o diplomă de inginer. Aceste documente ar fi fost obținute în condiții nelegale, în realitate inculpatul nefiind nici măcar absolvent de studii liceale (diploma de bacalaureat folosită de acesta pentru înscrierea la universitatea respectivă fiind falsă).
Până la data întocmirii prezentului rechizitoriu societatea Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA nu a comunicat dacă se constituie parte civilă.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

 

 

 

Citiți și:

Castigatorul unui contract rutier de 18 mil euro isi mentine pozitia

Blocuri cu 16 niveluri, in cadrul unui ansamblu mixt din Capitala

Zeci de blocuri din Bucuresti urmeaza sa fie reabilitate termic

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus