Solplanet x AeroFix

Dezvoltatorul WDP primeste 205 mil euro pentru investitii in Romania

Dezvoltatorul de spații logistice WDP și Banca Mondială au semnat un pachet de finanțare de aproximativ 205 milioane de euro. Fondurile vor fi dedicate exclusiv proiectelor de dezvoltare logistică newbuild în România cu standard de certificare green.

Mai multe împrumuturi vor fi emise direct de International Finance Corporation (IFC- membră Băncii Mondiale), precum și prin mobilizarea resurselor de la terți. Împrumuturile cu o durată de până la nouă ani vor fi structurate astfel: împrumuturi la termen și vor fi parțial în euro și parțial în dolari, WDP intenționând să acopere riscul valutar.

Creșterea datoriilor va sprijini WDP România în executarea planului său de afaceri, urmărind dublarea portofoliului de la 500 milioane la 1 miliard de euro pe toată perioada 2019-2023, în conformitate cu planul strategic de creștere al WDP 2019 – 2023.

Veniturile vor fi utilizate exclusiv pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare durabilă pentru construcții noi în cadrul unor importante hub-uri logistice, care vor fi certificate EDGE1. Astfel, va fi îmbunătățită infrastructura logistică și va crește gradul de ocupare a forței de muncă din România într-un sistem modern și mediu de lucru sănătos se arată în comunicatul transmis de WDP.

 

 

Citiți și:

Manopera in constructii, mai scumpa in provincie

Contract pentru un important proiect de investitii publice, in curs de semnare

Unitate de productie si depozitare, extinsa cu peste 5 mii mp

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2020

Sus