Oferte locuri de munca top

Racordarea la gaze, fara autorizatie de construire

Racordarea la gazele naturale va deveni un demers mai ușor pentru viitorii clienți finali ce doresc racordarea la sistemele de distribuție a gazelor naturale. După ultimele schimbări în ceea ce privește autorizarea executării lucrărilor de construcții și calitatea construcțiilor, Regulamentul privind racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale va fi aliniat cu aceste modificări, cu scopul final de a facilita racordarea.

Aceasta conform unui proiect de Ordin al Agenției Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Astfel, va fi abrogat articolul 5 lit i din ordinul ANRE 32/2017 care stipulează că pentru racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale o etapă necesară este obţinerea autorizaţiei de construire pentru racord şi/sau SRM/SR/SM/PRM/PR/PM şi, după caz, pentru extinderea şi/sau redimensionarea obiectivului/conductei de distribuţie a gazelor naturale.

De asemenea, avizul tehnic de racordare își va înceta valabilitatea, printre altele, la încetarea valabilității autorizațiilor și/sau a aprobărilor legale în baza cărora a fost emis avizul tehnic de racordare pentru orice temei, constatată prin hotărâre judecătorească definitivă.

Totodată, obținerea certificatului de urbanism, a avizelor și a autorizațiilor emise de organismele abilitate pentru racord și/sau SRM/SR/SM/ PRM/PR/PM, respectiv pentru extinderea și/sau redimensionarea obiectivului/conductei de distribuție a gazelor naturale, se realizează în numele OSD de către acesta sau de către solicitant, dacă în contracte se prevede astfel.

Proiectarea și/sau execuția racordului și/sau a stației de reglare măsurare/stației de reglare/stației de măsurare/postului de reglare măsurare/postului de reglare/postului de măsurare, precum și recepția tehnică și punerea în funcțiune a acestora, demarate înainte de intrarea în vigoare a ordinului, se realizează de operatorii economici autorizați ANRE, respectiv de operatorii de distribuție.

 

Descărcați aici Proiectul de Ordin ANRE

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu rezidential, realizat prin parteneriat intre dezvoltator si proprietarii terenului aferent

Viitor ansamblu rezidential dezvoltat de un investitor autohton

Viitoare hale industriale, cu aproape 5 mii mp sc

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020


Etichete:
Sus