Oferte locuri de munca top

Cum alegi cel mai bun cuptor electric incorporabil

Odată cu evoluția tehnologiei începem și noi să renunțăm la aparatura casnică învechită și achiziționăm produse moderne, cu funcții multiple și cu un design modern precum un cuptor electric incorporabil.

Cuptorul este unul dintre cele mai utilizate aparate din casă și de aceea trebuie să fie unul cât mai performant. Cuptoarele pe gaz sunt învechite și greu de întreținut. În schimb, cuptoarele electrice vin cu funcții noi și cu o putere mai mare ceea ce scurtează timpul de gătire al preparatelor tale favorite.

Dar cum alegi un cuptor electric incorporabil  care să fie bun și să aibă un preț rezonabil ? Te ajutăm noi cu câteva sfaturi.

Avantaje și Dezavantaje ale unui cuptor electric incorporabil

La fel ca la orice produs și cuptorul electric incorporabil prezintă avantaje și dezavantaje. Desigur, sunt mult mai puține dezavantaje și acestea sunt legate de costuri. Astfel, principalul dezavantaj este prețul mai ridicat în comparație cu un cuptor pe gaz. De asemenea, costul electricității este mai mare decât costul gazului.

În ceea ce privește avantajele, cuptorul electric incorporabil iese câștigător în luptă. În primul rând este mai ușor de utilizat. De asemenea, poți să fii sigur că prepari alimentele la o anumită temperatură constantă.

Timer-ul cuptoarelor electrice performante este un alt avantaj pe care trebuie să îl iei în considerare. Astfel, nu trebuie să stai și să păzești mâncare sau să îți setezi zeci de alarme pe telefon, cuptorul se ocupă de toate.

Acum că am stabilit că un cuptor electric incorporabil este net superior unuia cu gaz, cum știm dacă alegem un model bun?

  1. Dimensiunea și capacitatea

Nu cumpăra un cuptor incorporabil mic doar pentru că vrei să ai mai mult spațiu în bucătărie. Vei petrece mult mai mult timp gătind 2 sau 3 feluri de mâncare, în loc să le pui pe toate, în același timp la făcut.

Un cuptor cu o lățime de 50-60 de cm ar trebui să fie suficient pentru orice gospodină. În funcție de dimensiuni, alege un cuptor electric incorporabil cu capacitate de 50 de litrii. Nu uita să măsori spațiul disponibil în bucătărie înainte să comanzi cuptorul pentru a te asigura că are loc.

  1. Funcții importante

Spre deosebire de un aragaz normal, un cuptor electric vine cu mai multe funcții care sunt foarte utile în bucătărie.

  • Încălzirea ventilată – această funcție te ajută să te asiguri că mâncare este gătită uniform și că nu ai părți arse și altele crude.
  • Grill – funcția grill este perfectă pentru iubitorii de carne pentru că ajută la rumenirea rapidă a fripturilor
  • Controlul digital – un cuptor cu control digital este mai ușor de setat.
  • autocurățare – această funcție (fie catalitică sau pirolitică) încălzește și elimină particulele de grăsime. tot ce trebuie să faci la final este să ștergi cuptorul cu o lavetă umedă.
  1. Alte caracteristici utile

În această categorie intră caracteristicile utile, dar care nu sunt esențiale. De exemplu funcția de rotisare. Acesta te ajută să îți prepari un pui la rotisor, gătit rapid și uniform. Dacă nu ești fan pui la rotisor, această funcție este inutilă și va crește prețul de achiziție al produsului.

Materialul exterior din inox anti-amprentă. Este o caracteristică utilă dacă nu îți dorești să cureți zilnic cuptor de amprente și pete, însă crește prețul cuptorului considerabil.

Sistemul de blocare este o altă caracteristică utilă pentru persoanele care au copii mici. Astfel, sistemul blochează accesul copiilor pentru a evita orice fel de accidente.

  1. Marca

Există branduri renumite care produc cuptoarele electrice incorporabile precum Bosch, Electrolux, Beko și Arctic. Chiar dacă prețurile sunt mai piperate, te asiguri că produsul este calitativ și că există piese de schimb în cazul în care apare o defecțiunea.

Nu alege cel mai ieftin cuptor pentru că există șanse să se strice mult mai rapid și să nu aibă funcții importante precum cea de ventilare. De asemenea, nu te baza pe faptul că produsul cel mai scump este cel mai bun. Alege un brand cunoscut și un produs care să se potrivească nevoilor tale.

 

 

Sus