Solplanet x AeroFix

Care sunt cele 700 de proiecte, selectate pentru finantare prin FDI

Aproape 700 de proiecte au fost selectate pentru a primi finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții – FDI, potrivit Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza. Cele mai recente proiecte au fost aprobate săptămâna trecută, când a fost publicată lista cu cele 111 proiecte admise pentru finanțare.

De asemenea, la începtul lunii octombrie au mai fost aprobate alte 469 de proiecte, iar la mijlocul lunii septembrie, alte 116 proiecte.

Proiectele depuse vor fi analizate de Comisia Națională de Strategie și Prognoză – CNSP, până la nivelul plafonului de contractare de 10 miliarde de lei pentru acest an, precum a anunțat la începutul acestei luni premierul demis.

Proiectele au în vedere domenii precum infrastructura de transport, apă şi canalizare, înființarea şi extinderea rețelelor de gaze sau construcția de şcoli şi grădinițe.

Solicitarea avansului

CNSP a anunțat că beneficiarii finanțărilor din cadrul FDI care au încheiat contracte de finanțare cu CNSP pot solicita avans, în măsura în care întâmpină dificultăți în implementarea proiectelor finanțate.

În acest sens, beneficiarii trebuie să transmită către CNSP o notificare, potrivit contractului de finanțare, în care solicită modificarea contractului de finanțare cu privire la avans, prin încheierea unui act adițional la acesta. În notificare, beneficiarul trebuie să prezinte situația reală și stadiul implementării investiției pentru care solicită încheierea actului adițional în vederea acordării de avans.

 

Descărcați aici Lista proiectelor aprobate pentru finantare prin FDI

 

 

 

 

 

Citiți și:

Se pregateste realizarea unui nou stadion

Un nou proiect logistic va fi dezvoltat pe 12 ha, langa Bucuresti

Cat costa manopera pentru fundatii speciale

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus