Solplanet x AeroFix

Fostul cinema Lumina din Bucuresti va fi reabilitat si modernizat

Clădirea fostului cinematograf Lumina din București urmează să fie reabilitată și modernizată. Aceasta se află pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 32, în Sectorul 5 . Are o suprafaţă la sol în de circa 500 mp şi suprafaţa totală utilă de 791mp, fiind construită în 1926.

Clădirea ar fi fost cumpărată de PMB în urmă cu doi ani de la Espaco Investment SRL cu suma de 1,6 milioane de euro, de la bugetul local.

Actualul proiect de modernizare și reabilitare a acestei clădiri are valoarea totală a investiției estimată la peste 22,7 milioane lei, inclusiv TVA. Din această sumă, valoarea lucrărilor de construcții-montaj este de 6,96 milioane lei, fără TVA. Durată de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Clădirea se află în Zona Protejată nr. 6, Subzona Cp1b.

Utilizarea inițială a imobilului a fost de cinematograf, cu fosta denumire “Cinema Lumina”. În urma seismului din 4 martie 1977 imobilul a fost grav avariat.

În anul 2011, au fost autorizate și executate lucrări de amenajare și schimbare a funcțiunii spațiului din cinematograf în spațiu pentru alimentație publică – cabaret.

În prezent, fațadele și în special fațada principală către B-dul. Regina Elisabeta sunt afectate de trecerea timpului, ele păstrându-și volumetria, forma și dimensiunile golurilor și decorațiunilor inițiale.

Lucrările ce urmează a fi realizate sunt:

* Lucrări de consolidare (Corp Principal Sp+P, Corp lntrare P+2E)

* Lucrări de protejare/reparare

* Lucrări de demolare (Corp Principal Sp+P, Corp lntrare P+2E)

* Lucrări de construire

* Alte categorii de lucrări (finisaje exterioare, instalații de încălzire și climatizare, instalații electrice, instalații sanitare etc.).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus