Solplanet x AeroFix

Exproprieri modificate pentru VO Mihailesti, dupa anularea contractului de constructie

Exproprierile necesare pentru construirea Centurii Ocolitoare a orașului Mihăilești au fost modificate, potrivit datelor publicate ieri în Monitorul Oficial. Din cele aproximativ 200 de imobile ce erau prevăzute să fie expropriate inițial, pentru 37 au fost actualizate datele de identificare, precum și sumele individuale aferente despăgubirilor.

Pe lângă acestea, au fost adăugate încă 11 imobile proprietate privată ce trebuie expropriate, imobile care nu au fost vizate în lista aprobată inițial.

Suma rezultată după rectificarea listei imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere se virează la bugetul de stat, în termen de 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Vă reamintim faptul că ministrul Transporturilor a reziliat contractul pentru construcția VO Mihăilești la începutul lunii aprilie. Decizia a fost luată după ce reprezentanții MT și CNAIR au constatat că pe șantierul VO Mihăilești, stadiul fizic a ajuns la doar 30% iar utilajele și muncitorii lipsesc, în condițiile în care lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă din anul 2017, conform CNAIR.

După finalizarea procedurilor de reziliere, lucrările la VO Mihăilești vor fi reluate de CNAIR în regie proprie.

Contractul pentru construcția Variantei ocolitoare a localității Mihăilești, în valoare de aproximativ 31 de milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în aprilie 2016 între CNAIR SA și Asocierea Copisa Constructora Pirenaica SA- Copisa Construcții SRL.

 

Descărcați aici Lista imobilelor modificată

 

 

 

 

Citiți și:

Bloc cu 10 etaje, in curs de autorizare, la malul marii

Din toamna, incepe construirea celui de-al doilea bloc din ansamblu

Modificarea denumirii proiectului ar putea aduce finantare

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus