Oferte locuri de munca top

Cine va reabilita doua loturi ale canalului colector Dambovita

Au fost atribuite două contracte de proiectare și execuție pentru ambele loturi ale proiectului “Reabilitarea Casetei și a sistemului de drenare de pe partea stângă în sectorul Vitan” (CL5) din cadrul proiectului “Finalizarea Stației de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița (Caseta) în Municipiul București – Etapa II”.

Oferta declarată câștigătoare a contractului de achiziție publică pentru Lotul 1-„Reabilitarea Casetei și a sistemului de drenare de pe partea stângă în sectorul Vitan-NH Popești” este cea depusă de Asocierea Hidroconstrucția SA- Iridex Group Plastic SRL, cu o propunere financiară de 74.636.578 lei (fără TVA).

Același ofertant a fost desemnat pentru lotul 2-„Reabilitarea Casetei în sectorul NH Popești-Glina”, valoarea contractului fiind de 35.921.551lei (fără TVA).

Ambele contracte de lucrări au o durată de proiectare și execuție de 18 luni, la care se adaugă 12 luni perioada de notificare a defectelor.

Lucrările executate pe o lungime de 4.550 m, în cadrul lotului 1, și pe 2.950 m, în cadrul lotului 2, vor duce la reducerea infiltrațiilor provenite din albia amenajată și din pânza freatică, eliminarea blocajelor din Casetă, cu consolidarea structurală și etanșarea unor tronsoane slăbite, având ca rezultat mărirea capacității hidraulice de transport a acestui canal colector, reducerea diluției și eficientizarea procesului de epurare a apelor uzate.

În cadrul inspecțiilor video realizate la Caseta, s-au identificat probleme de natură structurală, cum ar fi tuburi erodate, deplasate, fisurate, precum și acumulări de depozite de nămol și de alte materiale (resturi de construcții, material plastic etc.).

Prin execuția lucrărilor pe ambele loturi ale contractului CL5 se asigură curățarea Casetei, etanșeizarea structurilor zonelor de descărcare a colectoarelor ce deversează în Casetă, crearea de goluri tehnologice provizorii în cuva de scurgere a râului, inclusiv reabilitarea zonei de radier, etanșarea prin injectare a zonelor cu infiltrații, consolidarea structurii și repararea zonelor cu armătură aparentă, obturarea fisurilor, protejarea suprafețelor aflate în contact cu apa reziduală, repararea zonelor din jurul gurilor de canalizare ale căminelor de vizitare.

Reabilitarea sistemului de drenare de pe ambele părți ale râului Dâmbovița se va realiza prin curățirea acestuia, reprofilarea sau refacerea găurilor de vizitare ale drenurilor, refacerea continuității drenurilor în zona de descărcare a colectoarelor în Caseta, inclusiv testarea funcționării filtrelor.

În scopul reducerii impactului asupra traficului, antreprenorul va executa lucrările pe timpul nopții, pentru minimum25% din durata totală de execuție a lucrărilor (interval orar 22 – 06).

Caseta a fost realizată în structură din beton armat cu secțiune rectangulară ce cuprinde mai multe compartimente, având traseul de la Lacul Morii până la podul Vitan, fiind amplasată sub cuva de beton a râului Dâmbovița, apoi de la podul Vitan, de-a lungul malului stâng al albiei regularizate (cuva de beton) a râului până la Nodul Hidrotehnic de la Popești, unde subtraversează râul și continuă de-a lungul malului drept până la stația de epurare ape uzate Glina.

Valoarea totală a proiectului „Finalizarea Stației de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița (Caseta) în Municipiul București – Etapa II” este de 1.738.198.440 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă este de 1.448.498.700 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 82 luni, respectiv între 03.01.2014 și 31.10.2020.

Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, iar beneficiarul este Primăria Municipiului București.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

 

 

Sus