Oferte locuri de munca top

Noile cerinte tehnice de racordare la retelele electrice

Au fost stabilite cerințele tehnice de racordare la rețelele electrice de interes public pentru locurile și nodurile de consum. Aceasta conform unei norme tehnice, ce va intra în vigoare din 18 august 2019, conform ordinului ANRE publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, prin norma tehnică se stabilesccerințele tehnice pentru racordarea locurilor de consum la sistemul de transport, instalațiilor de distribuție la sistemul de transport și a sistemelor de distribuție, inclusiv a sistemelor de distribuție închise.

Totodată, sunt stabilite Bottom of Formcerințele tehnice pentru unitățile consumatoare utilizate de un loc de consum sau de un sistem de distribuție închis pentru a furniza servicii de consum comandabil către operatorii de rețea relevanți și operatorii de transport și de sistem (OTS).

Cerințele de racordare stabilite în prezenta normă tehnică se aplică:

* locurilor de consum noi racordate la sistemul de transport;

* instalațiilor de distribuție noi racordate la sistemul de transport;

* sistemelor de distribuție noi, inclusiv sistemelor de distribuție închise noi;

* unităților consumatoare noi utilizate de un loc de consum sau de un sistem de distribuție închis pentru a furniza servicii de consum comandabil către operatorii de rețea relevanți și OTS.

Conform documentului, OTS nu va permite racordarea unui loc de consum nou la sistemul de transport, racordarea unei instalații de distribuție noi la sistemul de transport sau racordarea unui sistem de distribuție nou, care nu respectă cerințele tehnice prevăzute în prezenta normă tehnică și care nu sunt acoperite de o derogare acordată de către ANRE.

Pe baza monitorizării conformității cu cerințele prezentei norme tehnice, OTS refuză inclusiv serviciile de consum comandabil de la unitățile consumatoare noi care nu îndeplinesc cerințele prevăzute în prezenta normă tehnică.

Noile norme nu se aplică în două cazuri:

  1. a)pentru locurile locurile de consum și sistemele de distribuție racordate la sistemul de transport și la sistemul de distribuție sau la părți ale acestora care aparțin unor insule, ale căror sisteme nu funcționează în sincronism cu zona sincronă Europa Continentală;
  2. b) pentrudispozitivele de stocare, cu excepția stațiilor de pompare din cadrul centralelor hidroelectrice cu acumulare prin pompare.

 

Descărcați aici Normele tehnice petru racordarea la rețelele electrice

 

 

 

 

 

Citiți și:

Balbaiala autoritatilor incurca stabilirea tarifelor in constructii

Un mare dezvoltator va demara anul acesta doua proiecte rezidentiale

Cum merg vanzarile apartamentelor noi in judetul Ilfov

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus