Oferte locuri de munca top

Reguli noi pentru siguranta instalatiilor sub presiune, a instalatiilor de ridicat si a aparatelor consumatoare de combustibil

Mai multe modificări au intrat în vigoare pentru funcționarea în siguranță a instalațiilor sub presiune, a instalațiilor de ridicat și a aparatelor consumatoare de combustibil. Acestea au fost publicate în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare de la mijlocul lunii aprilie.

Sunt vizate instalațiile sub presiune și instalațiile de ridicat clasice, aparatele consumatoare de combustibil și componentele acestora, instalațiile sub presiune, instalațiile de ridicat, unele instalații din cadrul obiectivelor nucleare, dar și componentele acestora, precum și instalațiile sub presiune și instalațiile de ridicat clasice, aparatele consumatoare de combustibil și componentele acestora.

Pentru funcționarea în condiții de siguranță, acestea se supun regimului de autorizare și de verificare tehnică.

Acestea au fost introduse într-o nouă anexă, cu denumirea ”Instalații sub presiune și instalații de ridicat clasice, aparate consumatoare de combustibil și componente ale acestora la care verificările tehnice în utilizare sunt efectuate de către persoane fizice și juridice autorizate ISCIR”. În cazul lor, ISCIR este responsabil pentru asigurarea măsurilor de funcționare în condiții de siguranță.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 ani la 7 ani și interzicerea unor drepturi efectuarea fără autorizație a activităților privitoare la punerea în funcțiune, autorizarea de funcționare, admiterea funcționării, verificarea tehnică în utilizare, repararea, întreținerea, exploatarea sau modificarea instalațiilor ori echipamentelor.

Termenul de ”admitere a funcționării” a fost introdus în cadrul noii legi, definit drept ”acordul emis de către o persoană fizică sau juridică autorizată de către ISCIR, pentru o/un instalație/echipament, în cazurile prevăzute de prescripția tehnică aplicabilă, în scopul atestării faptului că acea/acel instalație/echipament îndeplinește toate condițiile și cerințele pentru a fi utilizată/utilizat în condiții de siguranță”.

Totodată, un alt termen, ”verificarea tehnică în vederea autorizării funcționării”, a fosr definit ca ”ansamblul examinărilor și încercărilor efectuate în vederea autorizării funcționării instalațiilor/echipamentelor”.

 

Descărcați aici Modificările aduse Legii nr. 64/2008

 

 

 

 

Citiți și:

Cum va fi extins un important aeroport din tara

Sume imense pentru reabilitarea termica a blocurilor din Capitala

A fost autorizata construirea a 130 apartamente

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

 

Sus