Oferte locuri de munca top

Romtor Real Estate: Casele și vilele vechi din București sunt o investiție sigură

În ultimii ani s-a observat un interes crescut pentru casele și vilele vechi din București, cu o arhitectură deosebită, situate în zonele ultracentrale sau rezidențiale de lux. Acest segment de Rezidențial Vechi este căutat de cei care vor să investească înimobiliare, fiind o investiție sigură, într-un imobil care nu se devalorizează în timp.

Casele și vilele vechi sunt achiziționate cu scop investițional, pentru că este o investiție profitabilă atât proprietarului, cât și comunității. Majoritatea persoanele care achiziționează astfel de proprietăți le renovează, înfrumusetând aspectul orașului, ulterior, oferindu-le pentru închiriere sau sunt utilizate pentru diferite activități comerciale sau educativ-culturale, birouri sau chiar reședințe personale.

Cererea pentru aceste imobile este orientată atât spre cumpărare, cât și spre închiriere depinzând de tipul clădirii. Imobilele dorite de a fi cumpărate sunt casele și vilele istorice, cu o arhitectură deosebită, chiar monumente istorice pentru a fi renovate ulterior, în schimb cererea pentru închiriere se îndreaptă către imobilele vechi deja renovate. Cerințele pentru aceste imobile vechi se referă la un anumit tip arhitectural, o anumită suprafață, număr de camere, structurarea spațiului, o anumită zona dorită, informații despre structura de rezistență a clădirii și este de interes ca imobilul respectiv să dispună de un teren cât mai mare.

Un factor important pentru cumpărarea sau închirierea caselor și vilelor vechi din București este zona unde sunt amplasate. Cele mai solicitate zone sunt cele rezidențiale de lux, și anume Aviatorilor, Kiseleff, Primăverii, Dorobanți – Capitale, dar și zona ultracentrală, cum ar fi Bulevardul Dacia, Grădina Icoanei, Piața Romană, Piața Victoriei, Cotroceni și zona armenească.

„Am tranzacționat câteva dintre cele mai frumoase imobile din București, unele dintre ele chiar monumente istorice, în zone precum: Grădina Icoanei, Aviatorilor, Piața Victoriei, Cotroceni. Negocierile pentru aceste imobile au durat între două si nouă luni până la finalizarea vânzării. Ulterior renovărilor, vilele tranzacționate au primit diverse destinații, precum reședințe, birouri, restaurante și chiar muzeu”,a spus Antoaneta Petre, Senior Broker Residential Department – Romtor Real Estate.

Deși aceste imobile reprezintă o invetiție sigură care nu se devalorizează în timp, chiar le poate crește valoarea în funcție de utilitatea finală, motivele pentru care se vând astfel de imobile sunt de natură personală. Sunt persoane care au moștenit astfel de imobile și pleacă din țară sau nu mai locuiesc în București pentru a se ocupa de închirierea acestora.

De cele mai multe ori aceste proprietăți sunt supraevaluate, dar orice vânzare se va încheia în condițiile pieței actuale, corelat cu prețurile de tranzacționare ale proprietăților similare. Sunt situații în care proprietarii apelează la un consultant imobiliar pentru evaluarea proprietăților pe care doresc să le vândă și datorită poziționarii corecte a imobilului în piață, tranzacția se va realiza într-un timp mai scurt.

„Ponderea segmentului rezidențial vechi în cifra de afaceri Romtor Real Estate este de 25% și are o tendință crescătoare, pe fondul creșterii interesului investitorilor pentru aceste tipuri de proprietăți care se remarcă prin locații și arhitectură deosebite. Zonele Centrale și Ultracentrale ale orașului prezintă în continuare un interes deosebit, dar trebuie spus ca se manifestă un interes din ce în mai ridicat pentru zonele semicentrale sau din cartiere. De exemplu, Bucureștii Noi, Vatra Luminoasă, Carol, Pieptănari sunt o alternativă atât pentru locuință, cât și pentru investiție, cererea fiind pentru inchiriere, dar și pentru dezvoltarea unor proiecte rezidențiale”,a spus Costel Alecu, Managing Partner – Romtor Real Estate.

 Grupul de companii Romtor este specializat în operațiuni imobiliare comerciale, axându-se pe achiziții, tranzacții, evaluări și studii de piață. Activitatea este împărțită în două segmente, precum evaluări – ce cuprinde rapoarte de evaluare autorizate ANEVAR pentru proprietăți imobiliare, bunuri mobile și societăți comerciale, și servicii de brokeraj – ce presupune prezentarea ofertelor de proprietăți, organizarea vizionărilor și întâlnirilor cu proprietarii spațiilor, dar și asistență în cadrul negocierilor până la finalizarea tranzacției.

Contact – www.romtor.ro

 

 

Sus