Peste 41 milioane euro vor fi investiți în dezvoltarea infrastructurii Bucureștiului în următoarea perioadă, potrivit deciziilor luate ieri de Consiliul General. În plus, cinci poduri sunt prevăzute pentru consolidare și reabilitare.
Astfel, au fost aprobați indicatorii tehnico – economici pentru proiectele „Strapungere Bd-ul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu Etapa II – km 2+400 – intersectia Calea Vitan Barzesti” și “Pasaj Doamna Ghica”.
Primul proiect prevede realizarea, pe o lungime de 1,3 km, a 6 benzi de ciculație (trei benzi pe sens). De asemenea, vor fi amenajate trotuarele și stațiile de autobuz, vor fi deviate/relocate rețelele de utilități.
“Prin acest proiect, dorim să demarăm etapa a doua, având în vedere că etapa I a proiectului «Străpungere B-dul Nicolae Grigorescu -Splai Dudescu» este în curs de finalizare. Proiectul se afla înscris în Programul de investiții al municipiului București pe anul 2019. Finanțarea proiectului se va asigura din bugetul propriu al Municipiului Bucuresti, valoarea totală a investiției este de 13,5 milioane euro”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.
Proiectul privind Pasajul „Doamna Ghica” are o valoare totală a investiției estimată la 28 milioane euro, din care circa 14 milioane ar fi suma necesara în primul an. Conform graficului de lucrări, investiția este eșalonată pe 2 ani.
Astfel, va rezulta un pasaj de circa 200 de metri lungime și 16,5 metri lățime, aferent celor 4 benzi, dar lucrările se fac pe un traseu total de 1 km.
Proiectul prevede realizarea părții carosabile, cu 4 benzi de circulație și separator de fluxuri de circulație pe zona mediană, cu trotuare și partea de iluminat public, dar are și o componentă de deviere și relocare, acolo unde e cazul, a rețelelor de utilități existente.
Totodată, în planurile de dezvoltare se regăsește reabilitarea a cinci poduri și pasaje. Este vorba despre Podul Ciurel, Podul Eroilor, Podul Opera, Podul Timpuri Noi și Pasajul Fundeni.
Primaria Capitalei va demara documentațiile în vederea obținerii autorizațiilor de construcție pentru aceste proiecte.
12 proiecte de investitii pentru Zona Centrala a Bucurestiului
Nu mai puțin de 12 proiecte, a căror implementare promite fluidizarea traficului și crearea de noi locuri de parcare, au fost aprobate ieri de către Consiliul General al Capitalei. Aceste proiecte fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană ”Zona Centrala”(PIDU), fiind declarate proiecte de utilitate publică.
Mai exact, proiectele aprobate vizează:
* Ansamblu urban complex – Pod Mihai Vodă, pod pietonal și pentru bicicliști peste Dâmbovița și parcaje subterane
* Spațiu public urban Podul Calicilor – Ansamblu urban Domnița Bălașa, parcaj subteran, amenajare urbană Palatul de Justiție
* Piața Constituției – Spațiu public cu parcaj subteran
* Parcaj Subteran – Uranus – Piața Rahova
* Traseu pietonal și de bicicliști cu infrastructura aferentă trotuar Str. Uranus între Calea 13 Septembrie și Calea Rahovei
* Traseu pietonal și de bicicliști cu infrastructura aferentă Piața George Cantacuzino
* Traseu pietonal și de bicicliști cu infrastructura aferentă Piața Alexandru Lahovari
* Traversare B-dul Unirii în dreptul străzii George Georgescu și Sfinții Apostoli
* Modernizare spațiu public zona Mănăstirii Antim, inclusiv parcaje
* Reabilitare Bd. Unirii de la Piața Constituției la Piața Unirii cu traversare la str. George Georgescu
* Proiect amenajare și modernizare Parc Izvor Hașdeu
* Modernizare spațiu public urban Piața de Flori George Coșbuc
“Intervențiile urbane vor fi etapizate, astfel încât lucrările să nu creeze impedimente majore în circulația și desfășurarea activităților în zona centrală. În ceea ce privește realizarea parcărilor subterane, subliniem faptul că proiectantul, la solicitarea Primăriei Capitalei, va efectua lucrările prin metode specifice (săpătură închisă), fără a afecta zona verde!“, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.
Planul Integrat de Dezvoltare Urbană „Zona centrală ” a apărut ca metoda de satisfacere a unor nevoi stringente de dezvoltare a orașului și de maximizare a potențialului acestuia. Acest plan oferă, pe de o parte, soluții punctuale de rezolvare a unor probleme funcționale ale spațiului public urban și, pe de altă parte, o soluție unitară de valorificare a centrului orașului.
Citiți și:
Cum merg vanzarile in cadrul unui amplu proiect rezidential din Transilvania
In zona centrala a Bucurestiului va fi edificata o cladire cu 14 niveluri