Oferte locuri de munca top

Exproprierile au devenit posibile si pentru depozitele de deseuri

Pentru realizarea lucrărilor de depozite finale de deșeuri radioactive și combustibil nuclear uzat se vor putea face exproprieri. Aceasta potrivit legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean şi local, promulgată ieri de către președintele Klaus Iohannis.

Lucrările de interes național pentru realizarea infrastructurii destinate depozitării definitive, în siguranță, a deșeurilor radioactive și a combustibilului uzat au fost declarate lucrări de utilitate publică. Mai exact, este vorba despre deșeuri rezultate din fucționarea și dezafectarea instalațiilor nucleare și radiologice existente pe teritoriul național.

Astfel, lucrările pentru depozitele finale de deșeuri se alătură altor lucrări pentru a căror construcție se pot face exproprieri, precum lucrărilor de construcţie, reabilitare şi modernizare a drumurilor de interes naţional, judeţean şi local, lucrărilor de construcţie, reabilitare şi extindere a infrastructurii feroviare publice, lucrărilor necesare dezvoltării reţelei de transport cu metroul şi de modernizare a reţelei existente, lucrărilor de construire, reabilitare, modernizare, reconversie funcţională pentru proiecte de regenerare urbană iniţiate de autorităţile publice centrale, lucrărilor de interes public de construcţie, reabilitare şi modernizare a  infrastructurii de alimentare cu apă, aducţiuni, inclusiv a staţiilor de captare şi tratare, a infrastructurii de apă uzată şi lucrărilor de construcţie, reabilitare şi modernizare a staţiilor de epurare, printre altele.

Autoritatea care va realiza exproprierile Ministerul Economiei, prin Agenţia Nucleară pentru Deşeuri Radioactive.

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu de vile, in pregatire intr-un frumos oras

Proiect rezidential, dezvoltat intr-una din cele mai selecte zone ale Capitalei

Reabilitarea transportului public cu peste 9 mil euro

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus