Solplanet x AeroFix

Timbrul arhitecturii risca sa fie eliminat

Taxa pentru timbrul de arhitectură riscă să fie desființată. Aceasta după ce Senatul a adoptat în mod tacit o propunere legislativă care vizează anularea acestei taxe. Proiectul urmează să intre în dezbatare și la Camera Deputaților.

Proiectul legislativ propune eliminarea acestei taxe, care are o valoare de 0,5 la mie din valoarea tuturor investiţiilor pentru care se solicită autorizație de construire, indiferent de beneficiar sau destinaţia acesteia, potrivit legii 35/1994 privind timbrul literar, cinematografic, teatral, muzical, folcloric, al artelor plastice, al arhitecturii şi de divertisment. Beneficiarii acestei taxe sunt în prezent Ordinul Arhitecților din România și Uniunea Arhitecților din România.

Inițiatorii proiectului legislativ consideră că Ordinul Arhitecților România, în calitate de organizație de drept privat, nu ar trebui să fie finanțat din fonduri publice, iar autoritățile locale nu ar trebui să fie obligate să colecteze aceste venituri în numele și pentru OAR.

Conform expunerii de motive a proiectului, această modificare este necesară întrucât nu poate fi analizată eficiența cheltuirii fondurilor publice, reprezentând contravaloarea acestui timbru al arhitecturii plătit de către autoritățile publice pentru investițiile promovate.

 

 

Citiți și:

Ample obiective de investitii in pregatire in estul tarii

Un nou proiect rezidential in zona Pantelimon

A fost autorizat un bloc cu 10 niveluri la malul marii

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

2 Comentarii

  1. Nae said:

    O masura foarte buna , Uniunea Arhitectilor mai taxeaza pe fiecare arhitect in parte pentru fiecare proiect asa ca iau niste bani fara sa faca nimic !

    • Petrescu Gabriela said:

      Vreti sa spuneti ca ORDINUL ARHITECTILOR taxeaza . Confundati UAR cu OAR

Sus