Amenajarea locuintei presupune atentie catre mai multe detalii importante ce tin de design, materiale si nuantele potrivite. Pentru baie si bucatarie, bateriile sanitare ocupa un loc extrem de important deoarece modelul ales trebuie sa corespunda nevoilor casei. Iata de ce sa tii cont cand alegi bateriile sanitare.
Datorita tehnologiei avansate, acum avem posibilitatea sa gasim baterii sanitare care se adapteaza perfect cerintelor casei. Gasim baterii cu senzor care sa eficientizeze cat mai bine consumul de apa, baterii incastrate pentru a maximiza spatiul disponibil din casa sau baterii montate pe podea pentru a se adapta unui design modern. Cel mai important, inainte de orice alegere este sa ai in vedere urmatoarele aspecte:
Calitatea.
Primul indicator al calitatii unei baterii sanitare este greutatea. Specialistii sustin ca cu cat este mai grea bateria, cu atat este mai rezistenta si nu cedeaza in fata unei presiuni prea mari. De asemenea, tot un indicator al calitatii il reprezinta si cartusul ceramic cu care trebuie sa fie echipata bateria pentru a fi mai rezistenta. De asemenea, un aspect important de stiut este faptul ca bateria sanitara poate fi dotata cu economizoare, care au rolul de a reduce consumul de apa chiar si cu 50% fara sa limiteze confortul.
Finisaje si materiale.
Pentru bateriile sanitare cel mai bun material a fost desemnat alama sanitara. Materialul nu modifica proprietatile apei si nici nu dauneaza sanatatii. Aliajul trebuie sa aiba in compozitie cel putin 59% cupru deoarece cuprul este in masura sa inhibe dezvoltarea bacteriilor, a virusilor sau ciupercilor, pentru o calitate ridicata a apei. Finisajul are rol estetic si trebuie ales pentru a se adapta materialului chiuvetei. Exista pe piata baterii ce au un finisaj cromat, din bronz, granit sau compozit.
Modelul bateriei.
Fiecare spatiu trebuie sa aiba personalitate, iar materialele din interior au capacitatea de a schimba aspectul general, mai ales daca nu sunt alese corect. Producatorii de baterii sanitare au adaptat design-ul modelelor tocmai pentru a se adapta fiecarui spatiu. Exista bateriile de bucatarie clasice cu design-ul robust potrivit pentru orice bucatarie, dar exista si baterii de bucatarie cu pipa inalta, cu arc sau cu dus extractabil. Modelele sunt practice si inteligente pentru a putea fi folosit in orice tip de spatiu, extensia dusului de apa este un avantaj in momentul in care este nevoie de spalarea vaselor mai voluminoase.
Dotarile bateriei.
Din cauza impactului major pe care il are poluarea, dar si consumul de apa la nivel global, acum, marii producatori de baterii sanitare dezvolta tot mai multe solutii pentru a economisi apa. Bateriile cu economie de apa sunt modelele in care, jetul de apa este combinat si cu bule de are, fara sa afecteze debitul constant. Nu este vizibila o diferenta in folosire, insa se ajunge la un consum de apa redus cu pana la 50%. Sunt baterii care se instaleaza pentru bucatarie, baie pentru cada sau dus, dar si bideu.