Oferte locuri de munca top

TeraPlast va aplica pentru ajutor de stat

Producatorul de materiale pentru constructii, Grupul TeraPlast, a anunțat că va depune trei proiecte de investitii, in valoare totala de 15 milioane de euro, in cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie.

TeraPlast si-a propus o investitie de 6,2 milioane de euro din care 3,1 milioane de euro ar fi ajutorul de stat pentru investitia in echipamente pentru divizia de mase plastice a grupului. In cadrul acestui proiect, Teraplast va produce granule fara halogen rezistente la foc, folosite pentru izolarea cablurilor electrice.

TeraPlast are in vedere extinderea capacitatii de productie de sisteme de canalizare interioara din polipropilena.

Depaco va deschide o unitate de productie intr-o noua locatie, de 38 mii mp in Baicoi (jud. Prahova). Fabrica si liniile noi de productie vor asigura o capacitate de productie anuala de peste 10 milioane de metrii patrati de tigla. Depaco va construi intr-o prima faza 10 mii mp. Bugetul pentru constructie si cresterea capacitatii de productie este de 5,2 milioane de euro, din care 1,9 milioane euro ar urma sa fie finantati din ajutor de stat.

TeraGlass va aplica pentru ajutor de stat cu un proiect de investitii de 3,5 milioane de euro. Obiectivul proiectului este un flux nou de productie de ferestre si usi termopan, complet automatizat, care va contribui, deopotriva, la cresterea capacitatii de productie si a productivitatii muncii.

Valoarea cumulata a ajutorului de stat nu depaseste 6,8 milioane de euro, suma cu care societatile beneficiare se angajaza sa contribuie la bugetul de stat prin taxe si contributii salariale suplimentare pana in 2024.

In contextul aprobarii finantarii, toate cele 3 proiecte vor fi demarate imediat.

Grupul TeraPlast a mai depus in 2017 un proiect in valoare de 13 milioane de euro, insa proiectul nu a primit aprobare.

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus