Oferte locuri de munca top

Sase noi statiuni turistice in tara noastra

Valoarea terenurilor ar putea crește în cele șase noi localități introduse, printr-o Hotărâre de Guvern, în lista zonelor cu potențial turistic ridicat,

Aceasta pentru că localitățile cuprinse în această listă vor avea prioritate la obținerea finanțării nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii turistice.

Actul normativ adoptat în ședința de Guvern de săptămâna trecută prevede actualizarea Anexelor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 142/2008 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a VIII-a – zone cu resurse turistice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 190/2009.

Zonele incluse, prin actul normativ adoptat în ședința Executivului săptămâna trecută, în lista unităților administrativ-teritoriale cu resurse turistice mari sau foarte mari sunt:

– Breaza (jud. Buzău)

– Siriu (jud. Buzău)

– Oncești (jud. Maramureș)

– Mitreni (jud. Călărași)

– Turcinești (jud. Gorj)

– Hoghilag (jud. Sibiu)

– Vîrșolț (jud. Sălaj)

Zonele cu resurse turistice au șanse mai mari în atragerea finanțărilor nerambursabile. Astfel, proiectele de infrastructură turistică vor fi promovate cu prioritate în cadrul programelor naționale, regionale și județene de dezvoltare.

„ Cu banii pe care îi pot obține grație acestei noi clasificări, autoritățile locale pot dezvolta tot ceea ce înseamnă infrastructură turistică.”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Potențialul turistic al unei zone este determinat de existența resurselor turistice, fie ele naturale sau antropice, și este clasificat conform unei metodologii elaborate de Ministerul Turismului și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus