Există o mulțime de concepții greșite legate de procesul construirii unei case, inclusiv documentația pe care trebuie să o faci. Unele persoane consideră chiar că oricine poate să facă o casă. În realitate însă, lucrurile sunt ceva mai complicate. Iar până să-ți poți construi o locuință, trebuie să ai în vedere multe aspecte legate de documentație, autorizări și chiar proiecte case. Ca să-ți fie ceva mai ușor atunci când te apuci de construcția unei case, noi am încercat să găsim răspunsurile la posibilele tale întrebări. „De ce am nevoie de un proiect casa?” „La ce costuri să mă aștept?” “Ce obligații legale am?” Găsești răspunsurile, și chiar mai mult, în următoarele rânduri.
Care este primul pas in construirea unei case?
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te gândești cum ai vrea să arate casa ta. Apoi ai nevoie de un proiectant care să te ajute la partea care implică proiecte de case. Proiectul de casă se obține de regulă destul de ușor. Scopul acestor proiecte este să redea ideile tale într-o manieră clară și explicită. Cele mai bune proiecte de case sunt concepute în așa manieră încât să prevină ulterioare probleme în timpul construcției și ulterior. Iar rezultatul? O locuință plină de personalitate construită cu ajutorul unui proiect care face diferența dintre un cămin și o casă.
Ce prevede legea?
Fără dar și poate, construcția unei case este posibilă și legală doar având la bază un proiect de casa. Există anumite zone unde aceste proiecte trebuie să fie avizate de comisii de specialiști. De exemplu, dacă sunt impuse standarde de înălțime, aspect sau elemente de siguranță, acestea trebuie să fie incluse în proiect. Așa că, înainte de orice, asigură-te că ai pregătit un proiect de casa bine pus la punct cu ajutorul proiectantului sau arhitectului colaborator. Odată ce ai stabilit aspectul acesta, poți trece la următorul pas.
Ce implică costurile?
Acest lucru depinde de extrem de mulți factori. Fiecare casă și proiectul aferent ei, este diferită, prin urmare, și costurile vor fi diferite. Chiar dacă vrei o casă precum cea a vecinului, de exemplu, costurile vor fi diferite din cauza terenului, spațiului, etc. Poți totuși să reduci considerabil costurile dacă accepți acea ofertă conform căruia dacă alegi să construiești casa cu o anumită echipă, beneficiezi de gratuitate la proiect.
Evident, la începutul construcției efortul tău financiar va fi ceva mai mare, dar asta cu motive întemeiate. Utilizarea unui proiect de casă garantează construirea unei locuințe solide și rezistente, adaptate la sol, mediu și, bineînțele, la preferințele tale. Cele mai bune proiecte de case vin cu soluții tehnice și economice, ecologice.
De asemenea, dacă alegi un proiectant profesionist poți beneficia și de vizualizarea întregului concept. Se poate întâmpla să vrei să modifici ceva iar asta schimbă din nou datele legate de costuri. Oricum, mai bine faci această modificare acum decât după câțiva ani când te va costa mult mai mult ca să mai schimbi ceva.
Ce contine un proiect?
Tot proiectele de case impun strategii tehnice și logice potrivite locuinței tale, care asigură siguranța acesteia. De exemplu, evident că nu poți construi o casă cu etaj fără să te asiguri că fundația poate să suporte etajul.
De asemenea, un proiect de casă bine întocmit stabilește exact ce cantitate și ce fel de materiale să se utilizeze. Prin urmare, consructorul nu poate cere materiale suplimentare, ci trebuie să respecte mențiunile din proiect. Cu alte cuvinte, acesta previne și costurile suplimentare care pot fi solicitate nejustificat din partea constructorilor.
Tu ce zici, ești pregătit să îți construiești noul tău cămin acum?