Oferte locuri de munca top

Peste 1,2 miliarde euro pentru magistrala 6 de Metrou

Cererea de finanțare din fonduri europene a proiectului Magistralei 6 – linia de metrou 1 Mai – Aeroportul Henri Coandă se află, în prezent, în evaluare la nivelul Comisiei Europene.

Această cerere a fost depusă la Comisie în decembrie 2017. Suma solicitată de statul român se ridică la aproximativ 862 milioane euro.

Pentru acest proiect, România a împrumutat aproape 356 milioane euro de la Japan International Cooperation Agency.

Prin urmare, pentru acest proiect valoarea finanțării din fonduri europene și de la JICA se ridică la peste 1,2 miliarde euro.

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, împreună cu Lucian Șova, ministrul Transporturilor, s-au întâlnit ieri cu Yoko Takebayashi, reprezentanta Agenției de Cooperare Internațională a Japoniei. Subiectul discuțiilor a fost finanțarea proiectului Magistralei 6 – linia de metrou 1 Mai – Aeroportul Henri Coandă.

Ministrul Rovana Plumb a subliniat că asigurarea finanțării pentru Magistrala 6 este un obiectiv prioritar al Guvernului și că instituția pe care o coordonează are o colaborare strânsă cu serviciile Comisiei Europene în procesul de evaluare a cererii de finanțare.

În context, cei doi miniștri au asigurat-o pe reprezentanta JICA, doamna Yoko Takebayashi, că Metrorex și celelalte autorități naționale implicate depun eforturi mari pentru finalizarea cât mai rapidă a proiectului.

Din partea MFE, la discuții a mai participat și directorul general AM POIM, domnul Cătălin Gheran.

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus