Oferte locuri de munca top

Notificare ANAP

ANAP atrage atenția printr-o notificare că și companiile care funcţionează în baza unor drepturi exclusive sau speciale, acordate de o entitate competentă, trebuie să respecte legislația achizițiilor publice.

Astfel, Agenția Națională pentru Achiziții Publice a emis o notificare privind respectarea unor reguli de confirmare a încadrării în categoria de entități contractante prevăzute de Legea nr. 99/2016, de către subiecți de drept. Regulile vizează încărcarea în SEAP a unei documentații de atribuire, aferentă unei proceduri de atribuire, în vederea îndeplinirii funcţiei de control ex ante de către ANAP.

Astfel, ANAP atrage atenția că are calitatea de entitate contractantă orice entitate care se încadrează într-una dintre categoriile prevăzute de Lege, inclusiv : (…) c) oricare subiect de drept, altul decât cele prevăzute la lit. a) şi b) care funcţionează în baza unor drepturi exclusive sau speciale, astfel cum sunt definite la art. 3 alin. (1) lit. t), acordate de o entitate competentă.”

Acesta are obligația ca, atunci când valoarea estimată a achiziției este egală sau mai mare decât pragurile corespunzătoare prevăzute din Legea nr. 99/2016, să aplice, în condițiile legii, una dintre procedurile de atribuire din cadrul aceleiași legi.

Drepturi exclusive sau speciale sunt drepturi acordate de o entitate competentă prin orice act legislativ sau act administrativ al cărui efect constă în limitarea exercitării unei activităţi relevante la una sau mai multe entităţi şi care afectează substanţial capacitatea altor entităţi de a desfăşura o astfel de activitate

Entităţile contractante pot organiza propriile proceduri de atribuire a contractelor sectoriale, acordurilor-cadru şi concursurilor de soluţii care privesc achiziţii sectoriale a căror valoare estimată este mai mică decât pragurile corespunzătoare prevăzute de lege, cu respectarea principiilor prevăzute la art. 2 alin. (2) din Legea 99/2016.

 

Descărcați aici Notificarea ANAP

 

 

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus