Oferte locuri de munca top

Tarife pentru activitati la instalatii sub presiune si de ridicat

La începutul acestei săptămâni a intrat în vigoare Prescripția tehnică PT CR 1-2018 – „Tarife pentru operațiunile de autorizare, avizare, verificare tehnică și alte activități la instalații sub presiune, instalații de ridicat, instalații/echipamente pentru parcurile de distracții și aparate consumatoare de combustibil, efectuate de Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat” (document atasat).

Odată cu intrarea în vigoare a noilor tarife au fost abrogate tarifele aflate în vigoare de la jumătatea lunii iunie 2013.

Prescripția tehnică stabilește timpul normat per tariful orar și se referă la activitățile specifice desfășurate de către inspectorii de specialitate din cadrul Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR) în conformitate cu prevederile prescripțiilor tehnice ISCIR.

Tariful este de 100 lei/oră pentru activitățile cuprinse în anexele nr. 1-6, 8 și 9 (vezi document atasat),

Pentru activitățile cuprinse în anexa nr. 7, tariful se calculează în euro/oră.

Pentru alte activități, necuprinse în anexele nr. 1-6, 8 și 9, tariful este de 100 lei/oră; în acest caz, numărul de ore care stă la baza calculului tarifului este cel prevăzut în procesul- verbal de verificare tehnică întocmit de către inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR.

Tariful orar se aplică activităților prevăzute în anexele nr. 1-6, 8 și 9 în cazul în care activitățile respective se desfășoară în cadrul programului normal de lucru.

În cazul în care activitățile se efectuează în afara zilelor și programului normal de lucru, la solicitarea beneficiarilor, se aplică următoarele majorări:  50% pentru zile lucrătoare, în afara programului lucru și 100% pentru zile nelucrătoare.

În cazul în care beneficiarii solicită în scris începerea verificărilor tehnice în maximum două zile de la data solicitării, se aplică o majorare de urgență de 50%.

Pentru serviciile prestate la cererea unor beneficiari externi, tarifele sunt stabilite în valută, conform prevederilor anexei nr. 7.

Plata tarifelor pentru activitățile prestate de ISCIR se face de către persoanele juridice sau persoanele fizice beneficiare ale verificărilor, în termen de maximum 15 zile de la data emiterii facturii de către ISCIR, în caz contrar aplicându-se dobândă/zi de întârziere în cuantumul stabilit conform legislației în vigoare pentru creanțele bugetare.

Descărcați Anexele 1-9 ale Prescripției tehnice PT CR 1-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus