Solplanet x AeroFix

Absorbtia fondurilor europene: suntem sub media europeana

clipboardRomânia se situează sub media europeaaă în ceea ce privește atragerea fondurilor europene. Până acum am reușit să absorbim aproape 5,8 miliarde de euro, adică 19% din totalul alocat, potrivit anunțului făcut astăzi de Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.
Astfel, ţara noastră se situează pe locul 18 în UE, la egalitate cu Bulgaria, Ungaria şi Belgia, care au atras de asemenea aproape 19% din totalul fondurilor alocate.

Media europeană în ceea ce privește absorbția fondurilor europene este de 20%.

Liniile de finanţare deschise până acum sunt în valoare de 24,3 miliarde de euro, faţă de 15,9 miliarde de euro la 30 iunie 2017.

Contractele de finanţare semnate sunt în valoare de 13,1 miliarde de euro la 20 iulie 2018, faţă de 2,5 miliarde de euro în urmă cu un an.

Totodată, plăţile efectuate către beneficiari au ajuns la 2,4 miliarde de euro, faţă de 380 de milioane de euro la mijlocul anului trecut.

Comparativ cu România, ţările europene care stau cel mai bine sunt Finlanda (44%), Austria (37%), Luxemburg (36%) şi Irlanda (36%).

La polul opus, statele cu cea mai slabă absorbţie din total sunt Malta (12%), Italia (13%), Croaţia (13%) şi Spania (14%).

linii-finantare

 

 

 

 

 

 

 

 

contracte-semnate

 

 

 

 

 

 

 

 

plati-efectuate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

2 Comentarii

  1. Rasvan Roceanu said:

    Sub guvernele trecute ne resemnasem ca suntem la coada UE la absorbtia fondurilor structurale.
    Acum suntem in fata unor tari cu mult mai mare vechime in domeniu, si tot ne plangem ca guvernul e incapabil.
    Sa intelegem ca ungurii, cehii, bulgarii, spaniolii, italienii sunt revoltati de rata de absorbtie care este mai mica decat a Romaniei si cer demisia guvernelor lor incapabile?

  2. yankee doodle said:

    Multa lume e speriata de justitia din Romania care in prezent face din tantar armasar;depui un proiect, esti luat la puricat de Institutiile cu fonduri europene si pentru cateva documente neclare te trezesti in puscarie.Mai bine stai in banca ta, sau te duci la altii in afara sa muncesti,e mai sigur si mai confortabil.

Sus