Oferte locuri de munca top

Aradul va imprumuta 50 mil lei pentru drumuri

Două drumuri județene din Arad au mare nevoie să fie reabilitate și modernizate. Este vorba de tronsoanele Sintea Mare – Şepreuş (14,3 km), respectiv Gurahonţ – Buteni (22,2 km).

Cum județul nu dispune de fondurile necesare, Consiliul Județean Arad vrea să facă un împrumut de 50 de milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor necesare pentru reabilitarea acestor drumuri.

Documentațiile tehnico – economice pentru cele două proiecte au fost aprobate în luna decembrie a anului trecut.

Sumele necesare județului Arad pentru reabilitarea celor două tronsoane de drum sunt: 20 milioane de lei pentru Sintea Mare – Şepreuş și 30 milioane de lei pentru Gurahonţ – Buteni. Acesta din urmă traversează localităţile aflate pe malul dreapt al Crişului Alb (Iosaş, Pescari, Dieci, Cociuba, Berindia şi Paulian).

Consiliul Judeţean Arad nu dispune de un buget suficient pentru a acoperi toate nevoile infrastructurii rutiere judeţene, care însumează aproape 1.200 de kilometri de drum. Proiectul pentru reabilitarea drumului Gurahonţ – Buteni a fost depus la Ministerul Dezvoltării, spre a fi finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar nu a primit aprobarea necesară.

 

Citiți și:

Modernizari de drumuri de circa 13 mil euro

Nou depozit pentru deseuri menajere si industriale

Un municipiu isi reabiliteaza reteaua stradala cu circa 10 mil euro

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus