Oferte locuri de munca top

Cum vor fi introduse in intravilan terenurile agricole

Procedura privind emiterea și eliberarea avizelor necesare introducerii în intravilan a terenurilor agricole a intrat în vigoare o dată cu publicarea ei, ieri, în Monitorul Oficial. (document atașat).

Această procedură reglementează conținutul documentației, emiterea și eliberarea avizelor privind clasa de calitate, necesare introducerii în intravilan a terenurilor agricole și a celor cu amenajări de îmbunătățiri funciare, în baza studiului urbanistic plan urbanistic general/plan urbanistic zonal, de către structura de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Ordinul nr. 1056/2018 ce aprobă această procedură a fost publicat în Monitorul Oficial nr.445 din 29 mai 2018.

Avizul necesar introducerii în intravilan a terenurilor agricole și a celor cu amenajări de îmbunătățiri funciare, în baza studiului urbanistic PUG, se emite în baza unei documentații ce cuprinde:

  1. a)cererea beneficiarului din care să rezulte suprafața terenului propus a se introduce în intravilan și categoria de folosință a acestuia;
  2. b)hotărârea consiliului local prin care s-a aprobat inițierea PUG;
  3. c)avizul tehnic pentru amplasarea construcțiilor care se execută în zona amenajărilor de îmbunătățiri funciare, eliberat de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, prin filialele teritoriale;
  4. d)studiul pedologic și agrochimic pentru încadrarea terenului în clase de calitate, întocmit de oficiul de studii pedologice și agrochimice sau de persoanele fizice/juridice cu obiect de activitate specific, atestate de către MADR;
  5. e)studiul urbanistic PUG și regulamentul local urbanistic aferent PUG.

MADR, prin structura de specialitate din cadrul acestuia, va întocmi situația centralizată a suprafețelor de teren pentru care au fost emise avize necesare introducerii în intravilan a terenurilor agricole și a celor cu amenajări de îmbunătățiri funciare.

 

Descărcați aici procedura privind emiterea și eliberarea avizelor necesare introducerii în intravilan a terenurilor agricole:

 

 

 

 

 

 

 

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Citiți și:

Demareaza constructia unui turn, pe jumatate precontractat deja

Cine va face lucrari de constructii ingineresti, de peste 7 mil euro

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus