Oferte locuri de munca top

Cum va fi modificat Regulamentul local de Urbanism al PUG-ului Capitalei

Urmează să fie modificat Regulamentul Local de Urbanism al Planului Urbanistic General al Municipiului București.

Principala modificare avută în vedere de edili vizează domeniul de aplicare a RLU.

O nouă prevedere, ce urmează să fie supusă aprobării Consiliului General al Municipiului București, stipulează că:

Regulamentul se aplică pe teritoriul cuprins în limitele intravilanului actual al Municipiului București. Regulamentul conține recomandări cu privire la vocația unor terenuri limitrofe teritoriului administrativ al Municipiului București, importante pentru existența actuală și pentru dezvoltarea corelată a Capitalei cu comunele înconjurătoare. Este necesar ca aceste recomandări să fie luate în considerare și confirmate prin Planurile de Amenajare Teritorială ale Aglomerației Urbane și Zonei Metropolitane și prin Planurile Urbanistice Generale reactualizate ale respectivelor comune.

O a doua modificare vizează Condițiile de aplicare.

Astfel, se reformulează un articol care va avea următorul conținut:

Prezentul regulament este un regulament cadru având un caracter director. Prevederile sale permit autorizarea directă, cu excepția derogărilor și situațiilor speciale în care se impune elaborarea unor Planuri Urbanistice de Detaliu sau Planuri Urbanistice Zonale în condițiile legii și regulamentul”.

Proiectul propune abrogarea următoarelor prevederi:

4.3 Modalităţile de autorizare în cazul derogărilor sunt următoarele:

– modificarea POT, a distanţelor faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei sunt posibile pe baza unor Planuri Urbanistice de Detaliu – PUD, însoţite de ilustrare de arhitectură, cu avizul CTU-DGUAT şi CULPAT precum şi, în cazul zonelor protejate, al Ministerului Culturii;

– modificarea uneia dintre condiţiile stipulate în PUG privind funcţiunile admise, regimul de construire, înălţimea maximă admisă, CUT şi retragerea clădirilor faţă de aliniament este posibilă pe baza unor Planuri Urbanistice Zonale – PUZ, elaborate şi aprobate de CGMB conform legii.

4.4. Prin prezentul regulament se stabileşte ca Planurile Urbanistice de Detaliu care se referă la terenuri amplasate în cadrul unor parcelări existente situate în zonele de locuinţe L1 / L2 – locuinţe individuale cu maxim P+2 niveluri -, sau cele care se referă la o singură parcelă / incintă situată în zona A – zona de activităţi productive – şi prin care se precizează numai edificabilul (retragerile faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei), fără a depăşi celelalte prevederi ale Regulamentului PUG, nu vor fi supuse aprobării CGMB, autorizaţia de construire fiind emisă pe baza avizului CTU-DGUAT şi a avizului CULPAT care vor face menţiunea respectivă.

La punctul privind Condițiile de construibilitate a parcelelor se introduce un nou aliniat:

În cazul proiectelor publice, finanțate integral de la bugetul local ce urmează a fi realizate pe o singură parcelă proprietate publică, se permite autorizarea directă cu respectarea prevederilor regulamentului și cu avizul Arhitectului șef al Municipiului București, numai în cazul în care:

  1. a) parcela nu este situată în zonă construită protejată sau în zona de protecție a monumentelor istorice;
  2. b) nu sunt necesare modificări ale structurii parcelarului din zona învecinată și nici ale configurației străzilor;
  3. c) nu sunt necesare tranferări de teren către proprietatea publică;
  4. d) nu sunt proiecte de infrastructură publică.

Proiectul de hotărâre privește modificarea Regulamentului Local de Urbanism al Planului Urbanistic General aprobat prin HG nr.269/21.12.2000 și se află în dezbatere publică până la data de 12 iunie 2018.

 

Descărcați aici proiectul:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Ce proiect imobiliar pregateste un mare producator de piese de masini

Terenuri de peste 7 mil euro vandute pentru spatii de birouri si logistice

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Sus